• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

AYDEF, RESMİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

AYDEF, RESMİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ
1066 Görüntülenme
14 Haziran 2021-12:47

AYDEF, RESMİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Hamburg'da gerçekleşen resmi açılış törenine T.C. Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, Ticaret Ateşesi Uğur Özcan, Eğitim Ateşesi Lütfi Dede, SPD Hamburg eyalet meclisi milletvekilleri Güngör Yılmaz, Ali Rıza Şimsek, AYDEF Genel Başkanı Salih Çelik başta olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri, Almanya’nın çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren Yozgatlı Dernekler Başkan ve yöneticileri başta olmak üzere iş adamları ve Yozgatlı vatandaşlar katıldı.

Hamburg başkonsolusu Yonca Sunel yaptığı konuşmada; "Yaklaşık 2 yıldır Aydef'in kuruluş çalışmalarını yakından takip ediyorum.  Almanya'nın incisi sayılan Hamburg'da genel merkezin bugün resmi açılışına tanık olmak çok sevindirici”dedi.

Açılış töreninde SPD milletvekili Güngör Yılmaz'da  yaptığı konuşmada, "Nereden gelirsek gelelim, bu güzel ülkede farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte güzel işlere imza atabiliriz" dedi.

 Konuşmasında kendisinin de Yozgat'a bağlı Karabalı köyü doğumlu olduğunu belirten SPD milletvekili Ali Şimşek'te,"Biz de bir grup delegasyon üyesiyle birlikte yıllar önce Yozgat'a ziyaret edip, incelemelerde bulunmuştuk”dedi.

 Aydef başkan vekili Mustafa Çelik'te söz aldığı  konuşmasında, federasyonun kuruluşu ile ilgili yürüttükleri çalışmalara değinerek, vizyon ve amaçlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. "Dünya Yozgatlılar Federasyonu (DUYKON) bize görev verdi. Biz de bu kapsamda çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, yüzümüzün akıyla  bu günlere geldik ve Yozgatımızı en iyi şekilde huzurlarınızda temsil etmek istiyoruz" dedi.

Törende en son olarak konuşmasını gerçekleştiren federasyon başkanı Salih Çelik, " Bugün burada 2 yıllık kuruluş sürecini resmi bir törenle taçlandırıyoruz. Bizim iki devletimiz var” dedi.

Daha sonra hep birlikte  resmi açılış töreni kurdelesi kesilerek, kurulan fedarasyonun Yozgat'a, Türkiye'ye ve insanlığa hayırlı-uğurlu olması temennisinde bulunuldu. Resmi açılış törenin ardından, AYDEF üyeleri mangalda hazırladıkları leziz yiyecek, içecek ve tatlı çeşitlerini  gelen konuklara ikram ettiler.

Günün anısına birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından açılış etkinliği başladığı güzellikte geç vakitlerde son buldu. -GA-(HABER MERKEZİ) 

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft