• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2097378,31

“BELEDİYELER KOLAY YERLER DEĞİL”

“BELEDİYELER KOLAY YERLER DEĞİL”
683 Görüntülenme
11 Haziran 2021-15:49

“BELEDİYELER KOLAY YERLER DEĞİL”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın organize ettiği AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanları ile Bursa’da bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, Balıkesir, Bursa, Denizli, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları ve katılımcı belediyelerin Genel Sekreterleri ile Daire Başkanları beraber katılım sağladı.

“Belediye Başkanı toplumun seçtiği emin sıfatını taşıması gereken sağduyulu insandır.”

Toplantı’nın tertip edilme amacına ilişkin konuşan Özhaseki, “Bugün burada Genel Merkez olarak düzenlediğimiz toplantının amacı istişare. Belediye Başkanlığının bir okulu yok. Belediye Başkanı toplumun seçtiği emin sıfatını taşıması gereken sağduyulu insanlardır. Bu sağduyuyu korumak için de bence en önemli şey istişaredir, danışmaktır, ders almaktır, gidip gördüğü yerlerdeki güzel şeyleri şehrine de taşımaktır.” dedi.

“Hala kendime göre ders aldığım şeyler var”

Belediyeciliğin öğrenme sürecinin hiç bitmediğine değinen Özhaseki, “Belediyecilik öğrenme, ders alma sürecinin daima devam ettiği bir iştir. Ben 30 yıldır bu işlerde olmama rağmen hala kendime göre ders aldığım şeyler var.” diye konuştu.

“Türkiye’de ilk defa hizmet belediyeciliğini ortaya çıkardık”

Türk siyasi tarihinde dönüm noktaları olduğunun altını çizen Özhaseki, “1994 yılı siyasi tarihe damgasını vurmuştur. AK Parti ile hizmet belediyeciliği başlamıştı çünkü. Öncesinde kör, saplantılı bir ideolojik kamplaşma vardı. Belediyelere militanlar doldurulurdu ve hizmet hak getire zaten. Çöp dağlarının patladığını herkes bilir. Sağlık hizmeti, sosyal imkanlar kısacası vatandaşa hizmet anlamında hiçbir şey yoktu. Sosyal devlet anlayışına dair hiçbir şey yerine getirilmiyordu. Bunları görmemezlikten gelemezdik. Biz de kendi misyonumuza sahip arkadaşlarla bir araya gelip yola çıktık. Türkiye’de ilk defa hizmet belediyeciliğini ortaya çıkardık.” ifadelerini kullandı.

Hizmet belediyeciliğini öncelik aldıklarına vurgu yapan Özhaseki, “Biz hizmet edeceğiz. Kimseyi ayırmadan, mazeret üretmeden, gece gündüz demeden hizmet edeceğiz dedik. Kurslar açmaya başladık, açları doyurduk, sağlık hizmetlerini ücretsiz hale getirdik ve sayısız hizmeti tüm vatandaşlara ücretsiz şekilde ulaştırdık. Ama bunlar olurken bize en çok muhalefet eden de yine CHP Belediyeleri oldu. Bize “neden millete ekmek veriyorsunuz?” diyen bunlardı. Şimdi yavaş yavaş kendileri de yapmaya çalışıyor. Dün koca koca şehirlerimizin taşra halinde olduğu yerden bugün Avrupa’nın en gelişmiş şehirleriyle yarışır duruma geldik.” diye söyledi.

“Hem çalışıp hizmet ediyoruz hem de vatandaşlarımızın gönlüne girecek işler yapıyoruz”

İnsanların gönlüne girmenin eserler ortaya koymak kadar önemli olduğuna değinen Özhaseki, “Çok çalışıp çok eser ortaya koyabiliriz ama insanların gönlüne girmek de bambaşka bir konudur. Biz hem çalışıp hizmet ediyoruz hem de vatandaşlarımızın gönlünü hoş edecek, yüzlerini güldürecek, hayatını kolaylaştırıp gönlüne girecek işler yapıyoruz. Gönül belediyeciliği ilkemizi sonuna kadar uygulama gayretindeyiz.” dedi.

Seçimlerde hep birinci çıktıklarını hatırlatan Özhaseki şunları söyledi:

“2004’te ilk yerel seçimlerde aldığımız oy %40’tı. Sonra 2009’da %38,6 ile, 2014’te %43,4 ve son 2019 seçimlerinde de %45 ile en yüksek oyları hep biz aldık. Her seçimde birinciyiz, şampiyonuz. Muhalefetten bize hiçbir baskı yokken çalışmalarımızda gayret ediyoruz, vatandaşlar da bizi el üstünde tutup seçimlerde birinci parti yapmaya devam ediyor.”

“Belediyeler kolay yerler değil”

Bazen Belediye Başkanları’nın hatalarının da olduğunu ama düzeltmek için çabaladıklarını ifade eden Özhaseki, “Aslında Belediyeler kolay yerler değil bunu biliyoruz. Vatandaş eldeki imkanları bilmez bir şeyler ister ve istemekte de haklı. Ama biz de çok çalışarak vatandaşı memnun etmeye çalışıyoruz. Ufak tefek hatalarımız varsa onları da düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

“Muhalefette bir algı belediyeciliği başladı”

Muhalefetin sadece algı belediyeciliği yaptığını ifade eden Özhaseki şunları söyledi:

“Şimdi muhalefette bir algı belediyeciliği başladı. Gerçeklik farklı, algı farklı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok CHP’li belediye için aynı şeyi söyleyebiliriz. Biz mecliste çoğunlukta olduğumuz yerlerde de sessizce izlemeyi yeğlediğimiz halde taş üstüne taş koydukları yok. Özellikle İstanbul ve Ankara’da durmadan “bizi engelliyorlar” diyorlar. Ama gerçeklik böyle değil.”

“İstanbul ve Ankara’da Büyükşehir Meclis Üyesi arkadaşlarımız şehrin ve vatandaşların yararına olan işlere destek oluyorlar”

İstanbul ve Ankara’da meclise gelen tekliflerin büyük çoğunluğunun kabul edildiğini kaydeden Özhaseki, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 100-150 kadar teklif gelmiş. Arkadaşlar %98’ini kabul etmişler. Reddetleri şeyler ise Büyükçekmece’de yeşil alanın üzerine kütle koymak gibi akla zarar şeyler. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de tekliflerin %97’sini kabul etmişler. Reddettikleri şeyler kademeli su zammı gibi vatandaşın zararına olan işler. İstanbul ve Ankara’da Büyükşehir Meclis Üyesi arkadaşlarımız şehrin ve vatandaşların yararına olan işlere destek oluyorlar.”  diye konuştu.

“İş yapma becerileri yok ama her gün gazetelerde beyanat veriyorlar”

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nde borçlanma konusuna değinen Özhaseki, “Bir örnek algı işleri daha var, o da “borçlanmamıza izin vermiyorlar” diyorlar. Bizim İstanbul’da 25 yıllık AK Parti döneminde borcumuz 23 milyar iken onların iki yıllık borçlandıkları miktar 19,5 milyar lira. Ankara’da da bu 3 küsur milyar lira. Üstelik henüz bu paralarla da taş üstüne taş koyulmuş değil. Nasıl izin vermiyor oluyoruz ben hayret ediyorum doğrusu. İş yapma becerileri bu arkadaşlarda yok ama her gün gazetelerde beyanat veriyorlar.” dedi.

“Onca insanı ekmeğinden ettiler”

CHP’li Belediyelerin ciddi anlamda işçiyi ekmeğinden ettiğini vurgulayan Özhaseki, “Hiçbir emekçiyi işinden etmeyeceğiz dediler, aradan iki yıl geçti işinden ettikleri eleman sayısı 11.700. Personel fazlası mi vardı desek, onların yerine işe aldıkları adam sayısı da 18 bin kişi. Sadece Ankara’da 4.500 kişi. Onca insanı ekmeğinden ettiler hiç yerine.” diye kaydetti.

AK Partili Belediyelerin eser ve hizmet siyaseti yaptığının altını çizen Özhaseki, “Eğer siz algıyla gün geçirirseniz bugün iyi görünürsünüz yarın bir gün vatandaş size “sen ne yaptın beş yılda” diye sorar.

Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyaseti. Hem yerelde hem genelde böyle devam edeceğiz. Bu şekilde çalışmalarına devam eden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Dün başlayıp üç gün sürecek olan şehirlerin tek tek mevcut durumlarının ele alındığı ve gelecek projelerinin değerlendirildiği toplantıya AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, katılımcı belediyelerin Genel Sekreterleri ve Daire Başkanları katıldı.-ED-(AK PARTİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft