Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

RUSYA, BULGARİSTAN’IN İKİ DİPLOMATINI 'İSTENMEYEN KİŞİ' İLAN ETTİ

RUSYA, BULGARİSTAN’IN İKİ DİPLOMATINI 'İSTENMEYEN KİŞİ' İLAN ETTİ
719 Görüntülenme
20 Nisan 2021-16:28

RUSYA, BULGARİSTAN’IN İKİ DİPLOMATINI 'İSTENMEYEN KİŞİ' İLAN ETTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bulgaristan’ın Moskova Büyükelçisi Atanas Krıstin’in Bakanlığa çağrılarak nota verildiği bildirildi.

Büyükelçilikteki iki diplomatın "istenmeyen kişi" ilan edildiği aktarılan açıklamada, diplomatlara Rusya’yı terk etmeleri için 72 saat verildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Bu önlem, bu yıl martta Bulgar tarafının, Rusya’nın Sofya Büyükelçiliğindeki iki çalışanını gerekçesiz şekilde 'istenmeyen kişi' ilan etmesine karşı cevap niteliğindedir." ifadelerine yer verildi.

Bulgaristan'ın Rusya Büyükelçiliğindeki iki diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmesi

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mart'ta Savunma Bakanlığı, Askeri İstihbarat Komutanlığı ve Parlamentonun gizli belge arşivinde görev yapan 6 kişilik bir şebekenin Rusya'nın Sofya Büyükelçiliğine para karşılığı gizli bilgiler aktardığını açıklamıştı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı da 22 Mart’ta ülkede Rusya Büyükelçiliğinde çalışan 2 diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmiş, bu diplomatların Bulgaristan’ı terk etmesi için 72 saat süre verildiğini bildirmişti.

İki diplomatın da dahil edilmesiyle Bulgaristan’ın son 2,5 yılda "ülkede casusluk yaptığı" iddiasıyla sınır dışı ettiği Rus diplomat sayısı 7'ye ulaşmıştı.-ED-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft