• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    33,90
  • EURO
    37,60
  • GRAM ALTIN
    2728,39
  • ÇEYREK ALTIN
    4487,92
  • BITCOIN
    1829120,34

MİLLETVEKİLİ GENÇ BİK VE TMO’YU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

MİLLETVEKİLİ GENÇ BİK VE TMO’YU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
120 Görüntülenme
26 Temmuz 2024-13:44

MİLLETVEKİLİ GENÇ BİK VE TMO’YU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP’li Aşkın Genç, BİK’in Kayseri şubesini kapatmasını ve TMO’nun yulaf ve çavdar fiyatlarını açıklamamasını Meclis gündemine taşıdı

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, BİK’in Kayseri dahil 13 ilde şube kapatmasını ve TMO’nun çiftçinin elindeki yulaf ve çavdarı almamasını Meclis gündemine taşıdı. Genç, BİK’in kapatma kararının, yerel basının yaşayacağı zorluklar göz ardı edilerek alındığını belirtirken; TMO’nun, yulaf ve çavdar fiyat vermeyerek, çiftçinin elindeki ürünleri tüccara daha ucuza satmaya mecbur bıraktığını söyledi.

 

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Kayseri dahil 13 ilde şubelerini kapatmasını ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) çiftçinin elindeki yulaf ve çavdarı almamasını eleştirdi.

 

Genç, BİK’in şubelerini kapatma kararını, yerel basının yaşayacağı zorlukların göz ardı edilerek alındığını belirterek şöyle dedi:

 

“Basın İlan Kurumu, Kayseri dahil 13 ilde şubelerini kapattı. Bu karar iktidarın tasarruf politikalarının bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Bu karar yerel basının ve basın mensuplarının yaşayacağı zorluklar göz ardı edilerek alınmıştır. Tasarruf adı altında alınan bu kararlar, Kayseri gibi önemli bir şehrin gelişimini baltalamakta ve burada yaşayan vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini zorlaştırmaktadır.”

 

CHP’li Genç, konuşmasında, TMO’nun çiftçinin elindeki yulafı geçen sene 6 TL’ye almasına rağmen bu sene fiyat vermemesini eleştirdi. Genç, TMO’yu görevini yapmaya çağırarak şunları ifade etti:

 

“Bir diğer önemli konu da özellikle Kayseri ve ilçelerimizden çiftçilerimiz yoğun olarak arıyorlar. Ofis’in yulaf ve çavdar alımı yapmadığını ifade ediyorlar. Buğday ve arpayı alan Toprak Mahsulleri Ofisi neden yulaf ne çavdarı almaz? Ofis çiftçinin kara gün dostu değil mi? Geçen yıl Ofis’in 6 TL’ye aldığı yulafa, tüccar 4,5 TL fiyat veriyor. Ofis’i tekrar kuruluş amaçlarını ve görevini yapmaya davet ediyoruz.” (AY) KURUM HABER 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft