• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,67
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2073533,01

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

1031 Görüntülenme
30 Ağustos 2020-17:06

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.Covid-19 tedbirleri kapsamında sadece protokol üyeleri katılırken, maske ve sosyal mesafe kuralına da dikkat edildi.

Daha sonra Kartal Asker Şehitliği ve Asri Mezarlık Polis Şehitliği ziyaret edildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Vali Günaydın ve il protokolü, şehit kabirlerine karanfil bıraktı. 

Günaydın, Kartal Asker Şehitliği ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitler ve vefat eden kahraman gazileri rahmet ve minnetle yad ettiklerini söyledi. 

Onlara çok şey borçlu olduklarını belirten Günaydın, "Bizlere bu cennet vatanı yurt olarak bırakanları asla unutmayacağız. Bunu hem kendimiz unutmayacağız hem de unutturmayacağız. Gelecek nesillere bunları anlatmak adına üzerimize düşen görevleri hepimizin yapması lazım." diye konuştu.

Kartal Şehitliği ziyaretinde konuşan Başkan Memduh Büyükkılıç, “30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Tarihi bir kez daha tekerrür ettirmeye çalışıyorlar. Nitekim Akdeniz’de yapmış olduğumuz çalışmada bizim dışımızdakilerin tamamının bir anlayış içerisinde üstümüze geliyor olması veya birlikte hareket ediyor olması da bunu gösteriyor. Demek ki tarihten ders almamışlar diye de burada ifade etmek istiyorum. Bizim bu anlayış içerisinde birliğimizi, beraberliğimizi Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızın altında dayanışmamızı mutlaka sürdürmemiz ve birbirimize sahip çıkmamız lazım. Ufak hesapların adamı olmamamız lazım. Biz Türk Milletine minnet duyuyoruz. Bizlere bu toprakları vatan olarak kazandıran şehitlerimizin hepsini rahmetle minnetle anıyoruz” dedi.

Tuğgeneral Adalı ise kendilerine bu mübarek vatanı hediye eden şehitlere şükranlarını sunarak "Allah mekanlarını peygamber mekanı etsin, ruhları şad olsun." dedi.

Protokol daha sonra ise polis şehitliğini ziyaret etti. -GA-(GİZEM ABATAY)

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft