Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

70 YAŞINDAKİ VATANDAŞ, AŞI SAYESİNDE KORONAVİRÜSÜ ATLATTI

70 YAŞINDAKİ VATANDAŞ, AŞI SAYESİNDE KORONAVİRÜSÜ ATLATTI
584 Görüntülenme
05 Ekim 2021-14:02

70 YAŞINDAKİ VATANDAŞ, AŞI SAYESİNDE KORONAVİRÜSÜ ATLATTI

Selime Keser; yurtdışına gidebilmek için 3 doz aşı oldu. Aşılarını tamamlayan Keser; 3 ay sonrakoronavirüse yakalandı. Hastanede yatan annesinin yanında refakatçi olarak kalan Keser, kendi isteğiyle yaptırdığı PCR testinin 'pozitif' çıkmasıyla koronavirüse yakalandığını anladı. Hiçbir semptom yaşamadığını, hastaneye dahi gitmeden evinde rahatlıklar hastalığı atlattığını ifade eden 70 yaşındaki Selime Keser; "Biz yurt dışına gittiğimiz için aşısız kabul edilmiyor. Onun için 2 tane Sinovac, 1 tane Biontech aşısı yaptırdık. Bir sıkıntı görmedik. Üçüncü doz aşıdan 3 ay sonra hastalığa yakalandım. Annem koronavirüs olmuştu, onun yanında refakatçi kaldım. Herhalde orada kaptım. Kendi isteğimle hastaneden çıkınca test yaptırdım, 'pozitif' dediler. Hiçbir ağrım, sızım yoktu. Eve geldim, her işimi yaptım. 5. günü annem vefat etti. Aşıdan biz bir zarar görmedik. İyi olmasa bu kadar insanın aşı olacağını sanmıyorum. Biz bile 4. aşıyı olalım diye can atıyoruz. Yeğenim var aşıya çok karşı. 4 çocuğu ile birlikte hepsi koronavirüs oldu. Evde ağır bir şekilde geçiriyorlar hastalığı. Şimdi aşı olmaya karar verdi" dedi.

  Aşı olmayan vatandaşlara da çağrıda bulunan Selim Keser; "Ben hastane yüzü görmedim, evde de çok rahat geçirdim. Kapı dışına çıkmadım, eve kimseyi almadım. Herkes muhakkak aşı olmalı. Aşının faydası çok büyük" ifadelerini kullandı.

Aşılı kişilerin hastalığı daha rahat atlattığını vurgulayan Kayseri Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın “ Kevser teyzemiz kendisinin de ifade ettiği gibi aşılarını zamanında tam olarak yaptırmış. Hastalığı, tesadüf üzerine yaptırmış olduğu test sonucu anlıyor veizolasyona alınıyor. Kevser teyze tam  aşılı olduğundan dolayı  rahat bir şekilde bu hastalığı evinde geçirebildi. Biz şunu biliyoruz ki yaşlı hastalarımızda, kronik rahatsızlığı olan kişiler aşılarını tam yaptırmış ise bu hastalığı evinderahat bir şekilde geçirebilir. Hastaneye yatma ihtiyacı olmayabilir. Hastaneye yatmış olsa bile yoğun bakıma geçmeden taburcu olup iyileşebilir. O yüzden aşı takviminde önerilen şekilde aşılarımızı mutlaka yaptıralım ki kendimizi korumaya alalım. Özellikle kronik hastalıklarımız var ise, belli yaş grubunun üzerinde isek, aşı takvimine mutlaka uyalım. Bakanlığımızın ve bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda aşımızı yaptıralım, hem kendimizi koruyalım, hem de bu hastalığın bitirilmesi için katkıda bulunalım” dedi.-ED-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft