• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

“AHİ EVRAN RUHUYLA ESNAFIM” YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

“AHİ EVRAN RUHUYLA ESNAFIM” YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
650 Görüntülenme
25 Kasım 2021-15:59

“AHİ EVRAN RUHUYLA ESNAFIM” YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yusuf Eskitürk, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Oda Başkanları ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nihal Şengül yarışma hakkında bilgiler verdi.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış da konuşmasında yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “Dünyanın hiçbir yerinde esnaf ve sanatkâr bizimki gibi ilim, ahlak ve sanatı birleştiren köklü bir geleneğe, tarihi bir role sahip değildir. Ecdadın bize miras bıraktığı bu köklü kurumla iftihar ediyoruz” dedi.

Törenin son konuşmacısı ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında yarışmada dereceye girenler tebrik etti.

Yarışmanın tüm katılımcılarına teşekkür eden Rektör Çalış, şunları kaydetti:

“Bugün, 2021 Ahi Evran Yılı dolayısıyla Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü ile Kayseri Ticaret Borsamızın ortaklaşa düzenlemiş olduğu önemli etkinliklerimizden birisi olan Ahi Evran Ruhuyla Esnafım Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni için toplanmış bulunmaktayız. Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek, Ahilik Kültürünü anlatmak ve genç nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen Ahi Evran Ruhuyla Esnafım Fotoğraf Yarışmasına amatör ve profesyonel fotoğrafçılarımızın ilgileri bizleri sevindirmiş ve unutulmaya yüz tutan mesleklerin fotoğraflarını sergimizde yeniden görmek bizleri hayli mutlu etmiştir.”

Konuşmaların ardından Türkiye genelinde 308 fotoğrafçının katıldığı ve bin 151 fotoğraf değerlendirmeye alınarak, çekilen fotoğrafların jüri tarafından değerlendirildiği yarışmada birincilik ödülü Arzu İbranoğlu, ikincilik ödülü Cihan Karaca ve üçüncülük ödülü Orhan Tanhan, mansiyon ödülüne layık görülen Niyazi Gürgen ile Muharrem Daşan’a ödülleri takdim edildi.

Ödül töreni, dereceye giren fotoğraflardan oluşan serginin açılışının ardından sona erdi.-ED-(ERÜ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft