• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,54
  • EURO
    34,91
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2106986,88

AK PARTİ’DE MELİKGAZİ VE TALAS KONGRELERİ YAPILDI

AK PARTİ’DE MELİKGAZİ VE TALAS KONGRELERİ YAPILDI
744 Görüntülenme
05 Ekim 2020-15:54

Ak Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı’nın 7. Olağan ilçe kongresi yapıldı. Koronavirüs nedeniyle karantinada olan mevcut ilçe başkanı Gökhan Ülke kongreye katılamazken, ülke, tek liste olarak katıldığı kongrede güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Daha önce Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezinde yapılması planlanan ancak, daha sonra koronavirüs önlemleri kapsamında açık havaya alınan Ak Parti Melikgazi İlçe Kongresine Ak Parti Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer ve Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Ak Parti İl Eski Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kto Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan ve delegeler katıldı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan Ak Parti mevcut ilçe başkanı ve başkan adayı Gökhan Ülke ise kongreye telekonferans yöntemiyle katıldı. Ülke konuşmasında, 2008 yılında gençlik kolları başkanı olarak görev aldığını hatırlatarak, bu süreçte kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, Ak Parti Melikgazi ilçe başkanı hiçbir sorun yaşamadan bir kardeş gibi istişare kültürüyle Kayseri’nin en kalabalık ilçesine hizmet etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ta konuşmasının başında Koronavirüsle mücadele konusunda maske mesafe ve temizlik konusunun önemine dikkat çekti. Büyükkılıç, bir çok kişinin Kayseri’ye gıpta ile baktığını kaydetti.

 Ak Parti Milletvekili Hülya Nergis ise yeni Ak Parti çatısı altında çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Ben yıllar önce göreve başlarken bu duyguları yaşadım ve aile içerisinde çok şeyler öğrendim. Siyaset insan için yapılıyor ve malzemesi de insan. Siyaset doğru insanların eliyle yapılırsa ortaya güzel şeyler çıkıyor” dedi.

Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer, “Ak Partideki siyasetin örnekleri veriliyor. Bizim partide görev alınmaz verilir. Koronavirüs dolayısıyla konuşmamı uzatmıyorum ve bir doktor olarak maske mesafe ve temizlik kurallarını uygulamamız gerektiğini belirtiyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise Melikgazi’nin Türkiye’nin nüfus olarak en başta gelen ilçelerden birisi olduğunu belirterek, Yeni seçilecek yönetim kuruluna da başarılar diledi.

Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’da 15. İlçe kongresini yaptıklarını belirterek, “17-0 gibi cumhur ittifakı olarak tüm belediye başkanlıkları bizde. Bundan sonraki süreçte görev alacak arkadaşlara büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

Yeni görev alacak isimlere başarılar dileyen Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız ise, Ak Parti dünyanın en büyük STK larından birisi haline geldi. Bizler de bu zincirin halkasıyız. Bu tür kongreler muhasebenin geniş bir şekilde yapıldığı toplantılardır” dedi.

Son olarak söz alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’de, ülke olarak zor bir coğrafyada yaşadığımızı ifade ederek, “bu coğrafyada bin yıldır biz varız ve bu coğrafyada yaşamanın tek şansı var o da güçlü olmaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mevcut başkan Gökhan Ülke güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Talas İlçe Başkanlığına Hasan Nuri Kuş Seçildi

Ak parti Talas 7. Olağan ilçe kongresi yapıldı. Mevcut başkan Kerem Ekici’nin yeniden aday olmadığı kongreye tek liste olarak katılan Ak Parti İl Gençlik Kolları eski başkanı Hasan Nuri Kuş Ak Parti Talas ilçe başkanlığına seçildi.

Talas Gökkuşağı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kongrenin açılışında konuşan, Ak Parti Talas İlçe Başkanı Kerem Ekici, başkanlık görevi devredeceği Hasan Nuri Kuş’a destek olacağını belirterek, bu süreçte katkı veren herkese teşekkür etti. 

Daha sonra kürsüye gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, Ak Parti’nin mensubu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2019 yılının ocak ayında adaylığı belli olduktan sonra güzel bir ilçe teşkilatı ile çalışma fırsatı bulduklarını belirten Yalçın, başkan seçildikten sonra yüz ağartan projeler diye çıktıkları yolda 1 yıl içerisinde 25 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Ak Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel’de, yeni seçilecek yönetime başarı dileyerek, “Teşkilat çalışmalarında il başkanlığı son derece önemli ama teşkilat çalışmalarının yükünü çekenler mahalle ve ilçe teşkilatlarıdır” diye konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’da, 14 Mart’ta Kocasinan ilçe teşkilatı ile kongrelerimiz başlayacaktı. 1 gün önce kongrelerin ileri bir tarihe ertelendiği haberi geldi. Aradan geçen 6 aylık zamanın ardından kongrelerimiz başladı. Daha gazla partilimizin katılmasını arzu ediyorduk ama pandemi dolayısıyla sadece delegeler katıldı” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Enerji Ve Tabii Kaynaklar Önceki Bakanı Taner Yıldız’ın gündeminde ise Azerbaycan vardı. İki ayrı devlet ama tek devletmiş, tek milletmiş gibi hissedilen bir dönemden geçildiğini belirten Taner Yıldız, “Dağlık Karabağın en son geldiği nokta her birimizin dikkatle izlediği gelişmelerdir. İnşallah hak yerini bulacak işgal edilen topraklardan çıkılacak ve Azerbaycan halkı eski yerini alacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Genel kurula tek liste olarak katılan Ak Parti İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Hasan Nuri Kuş İlçe başkanlığına seçilen isim oldu. -GA-(GİZEM ABATAY)

 

 

 

 

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft