• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,67
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2073533,01

AKKIŞLA’DA GİLABURU HASADI BAŞLADI

AKKIŞLA’DA GİLABURU HASADI BAŞLADI
612 Görüntülenme
11 Ekim 2020-11:35

 

Akkışla Belediyesi tarafından coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan Akkışla Gilaburusu nihayet uzun ve meşakkatli çalışmalardan sonra Türk Patent ve Marka Kurumu’nun 2020-82 numaralı resmî bülteninde yayına çıkmıştı ve Resmi ilan ile birlikte Akkışla Gilaburusu coğrafi işaret tescilini almıştı. Devamında ise Yöresel Ürünler Binası inşaatını başlatan Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan bu meyveyi Akkışla Gilaburusu olarak dünya markası yapmaya kararlı.   

Gilaburu üreticileri ile bir araya gelen Başkan Arslan; “Akkışla Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılık konularında ilçemizin kalkınmasına destek olacak her bir projeye değer veriyor ve destekliyoruz. Akkışla Gilaburumuzun Coğrafi işaretine kavuşması da bu konuların başında geliyordu.

İnşaatını başlatmış olduğumuz Yöresel Ürünler Binası Yapım işini hızlandırarak Akkışla Gilaburusunun yerelde kalkınmaya katkı sağlayıp ülkemize tanıtımını yaparak Coğrafi işaret tescili ile birlikte Akkışla gilaburusunun fiyatının artması ve üreticisini kalkındırması için Belediyemizce çalışmalara devam edeceğiz.Bizim için tescil belgesini almak sadece bir başlangıç, Akkışla gilaburusunun pazarda hak ettiği değeri kazanması için Belediye olarak öncelikle;İlçe Coğrafi işaret logosu yaptırılmış olup, Markalaşma çalışmalarına başlanacak,Coğrafi işaret amblemi, ürünlerin etiketinde yer alması sağlanacak,Düzenli ve doğru denetim ile Akkışla Gilaburusu güvenilirliğini coğrafi işaret ile ifade edecek,Tüketicilere tanıtım/reklamları hazırlanarak hem sosyal medyada hem de basında kullanılarak tüketicilerde farkındalık yaratılacak,Gilaburunun ayırt edici özellikleri ve faydaları ile alakalı bilimsel çalışmalara yenileri eklenerek bu bilgiler basılı ve dijital broşürler haline getirilecek, hazırlanan bu broşürler gilaburunun satışında, tanıtımında kullanılarak daha fazla tüketiciye ulaşılacak,Tıbbi ve Aromatik Bitkiler çalışması ile en öncelikli hedefimiz alternatif tıp dalında Akkışla Gilaburusunu aranan ürün haline getirmektir.” İfadelerini kullandı. -GA-(AKKIŞLA BELEDİYESİ) 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft