Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
734 Görüntülenme
25 Temmuz 2020-12:04

Arap akademisyen, gazeteci ve yazarlar, sosyal medya hesaplarından, "Ayasofya", "Ayasofya Camisi", "Ayasofya camidir", "Ayasofya müze değil camidir" etiketleriyle çok sayıda paylaşımda bulundu.

Katarlı yazar Cabir el-Harami Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ayasofya-i Kebir Camii'nde 86 yıl aranın ardından ilk cuma namazının kılındığı günü "Allah'ın günlerinden bir gün" olarak nitelendirerek, İslam toplumlarının Ayasofya-i Kebir Camii'nde kılınan cuma namazını gözyaşları, huşu ve iştiyakla takip ettiğini söyledi.

Kuveytli yazar Nasır el-Usaymi de Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasının dini ve siyasi anlamının derin olduğunu belirterek, "Ayasofya sadece camiden ibaret değildir. Ayasofya tarihtir. Ve belki Ayasofya'nın ibadete açılması ümmetin uyanışı ve kurtuluşuna vesile olacaktır. Allah'ım İslam'ı ve Müslümanları izzetli kıl." ifadelerini kullandı.

Katar Üniversitesi Körfez Araştırmaları Merkezi Müdürü Mahcub Zuveyri de Ayasofya-i Kebir Camii’nin ibadete açılmasına ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, tarihini yeniden geri getirerek bir tarih yazıyor. Diğerleri ise tarih satıyor, coğrafya satıyor, gelecek satıyor. Ayasofya..."

Katarlı yazar Abdullah el-Mulla da paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Diyorlar ki Erdoğan eskiden olduğu gibi Ayasofya'yı ibadete açarak Müslümanların hoşnutluğunu kazanmak istiyor. Eğer bir şey yapacaksanız, bu, Müslümanların kin ve nefretlerini kazanmaktansa, hoşnutluğunu kazanmak olsun."

Erdoğan'ın Kur'an'dan ayetler okuması

Katarlı yazar İman el-Kabi paylaşımında "İslam ümmeti nasıl galip gelecek?" ve "İslam ümmeti Kur'an'ın himayesi altında nasıl birlik olacak?" sorularını sorarak, kendi sorularını şöyle yanıtladı:

"Allah bu ümmeti alçalttığında, liderler İslam dini ve ilmin gücüyle ümmeti şereflerine ve medeniyetlerine tekrar geri döndürür ve Allah yeryüzünde adil düzenle hükmeder. Erdoğan, 86 yılın ardından Ayasofya'da kılınan cuma namazından önce Kur'an'dan ayetler okudu."

Katarlı yazar Fehd el-İmadi de paylaşımında "Ayasofya'dan ezan sesleri yükselince... Siyonist Arapların hayatında hüzünlü bir gün..." ifadelerini kullandı.

Kuveyt Üniversitesinde Siyaset Bilimli Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Şayci, Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açıldığı günün Müslümanların yaşamında tarihi nitelikte olduğunu, tarihte 500 yıl cami olan Ayasofya'nın 86 yıllık aradan sonra tekrar Müslümanların ibadetine açıldığını ve dünyanın farklı yerlerinde yüzlerce milyon Müslümanın sevinç içinde olduğunu kaydetti.-ED-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft