• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

BARIŞ PINARI BÖLGESİ SİVİLLERE 'GÜVENLİ LİMAN' OLDU

BARIŞ PINARI BÖLGESİ SİVİLLERE 'GÜVENLİ LİMAN' OLDU
442 Görüntülenme
08 Ekim 2020-11:33

Türkiye'nin, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının üzerinden 1 yıl geçerken, bölgede yaşayan siviller, Türkiye'nin desteğiyle sağlanan huzur ve istikrar ortamının mutluluğunu yaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO), Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK'ya karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 1 yıl geçti.

Harekat kapsamında Türkiye sınırındaki Rasulayn ve Tel Abyad ilçeleri YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenirken, yerlerinden edilen binlerce sivil, yıllar sonra yeniden evlerine kavuştu.

Türkiye'nin desteğiyle hayatın normal akışına döndüğü bölgede, halka sağlık, eğitim ve güvenlik başta olmak üzere her türlü hizmet temin ediliyor.

Bölgede yaşayan siviller, Barış Pınarı Harekatı'nın 1. yılında bölgedeki durumlara ilişkin görüşlerini, AA muhabirleriyle paylaştı.

"Bölgemiz, güvenli kıyıya ulaştı"

Tel Abyad ilçesine bağlı Hamam Türkmen beldesindeki çiftçilerden Ebu Merve, "Bütün zorluklara rağmen bölgemiz güvenli kıyıya ulaştı, huzur içindeyiz." dedi.

Mutlu olduklarını belirten Ebu Merve, "Bölgedeki mahsullerin ihracatını Türkiye'ye yaptık. Buna karşılık tarım alanında ihtiyaçlarımızı, Türkiye üzerinden temin ediyoruz." ifadesini kullandı.

"İlçede hayatımızı sürdürmekte kararlıyız"

Rasulayn ilçesinde geçimini parfüm satarak sağlayan Ahmet Halil, ilçelerinin YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarılmasının ardından evlerine geri döndüklerini söyledi.

Halil, "Kepenklerimizi açtık. Pazarlar gitgide daha iyileşiyor. Masum sivilleri hedef alan patlatmalara rağmen ilçede hayatımızı sürdürmekte kararlıyız. Gelecekte ticari faaliyetlerin daha iyi bir duruma ulaşacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Esnaf hareketlilikten memnun

Tel Abyad ilçesinde sebze satan Salih Hamdan, pazardaki alışveriş hareketliliğine dikkati çekerek, "Tel Abyad'ın her yerinde hayır ve bereket var. Pazar yerlerinde kalabalık hiç eksilmiyor. Çok şükür." ifadesini kullandı.

Geçimini kebapçılıkla sağlayan Tel Abyadlı Muhammed Vasıl da bölgenin kalkınmasının sürdüğünü vurgulayarak, "Tel Abyad ilçesi, halkına kavuştu. Pazar yerleri kalabalık. Halk toprağına tekrar kavuştu. Bölgede istikrar hakim, durumlar çok iyi." dedi.

Vasıl, dükkanında günde yaklaşık 100 porsiyon et ve tavuk kebabı sattığını da kaydetti. -SM- (AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft