• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İLE GASTRONOMİ ŞEHRİNİN USTALARI BULUŞTU

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İLE GASTRONOMİ ŞEHRİNİN USTALARI BULUŞTU
378 Görüntülenme
27 Ocak 2022-14:27

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İLE GASTRONOMİ ŞEHRİNİN USTALARI BULUŞTU

Başkan Büyükkılıç, “Yerel yönetimler olarak bizim öncülüğümüzde kurum ve kuruluşlarımız ile Kayseri’mize yakışır bir çalışma yapalım. Kayseri’mizin ürünlerini markalaştıralım, tanıtalım” dedi.

UNESCO Gastronomi Kreatif Şehirler Ağı listesine giren Kayseri’ye ait lezzetlerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını çok önemseyen Başkan Büyükkılıç’ın, Gastronomi şehri Kayseri’nin zengin mutfağını tanıtmak ve bu eşsiz mutfağı tüm dünyanın beğenisine sunmak için çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan ve beraberindeki heyet, Başkan Büyükkılıç’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

“KAYSERİ’MİZİN ÜRÜNLERİNİ MARKALAŞTIRALIM, TANITALIM”

Ziyarette açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, “Hem yerel boyutunu hem geçmiş kültürümüzü hem de bilimsel boyutunu göz ardı etmeden yerel yönetimler olarak bizim öncülüğümüzde kurum ve kuruluşlarımız ile Kayseri’mize yakışır bir çalışma yapalım. Kayseri’mizin ürünlerini markalaştıralım, tanıtalım. Son süreçte de bu konuda epey mesafe alındı ve herkesin ilgi alanına giriyor” dedi.

Kayseri kültürüne katkı sağlayacak Kapadokya Ekspresi’ni anımsatan Büyükkılıç, “Örneğin Kapadokya Ekspresi projesi var. 32 vagondan oluşan, 5 yıldız statüsünde vagonlar İstanbul’dan Kayseri, İncesu’da şimdilik noktalanacak şekilde hem Kapadokya bölgesine hem Erciyes Kayak Merkezi’ne hem de Kayseri’nin kültür turizmine çok büyük katkı sağlayacak. Gastronomi kültürü olarak Kayseri menüsünü veya ürünlerin önceliği olması için girişimlerimizi yaptık. Bu proje, 150 projemizin içerisindeydi” diye konuştu.

“KAYSERİ’YE YAKIŞIR ÇOK GÜZEL, BÜYÜK BİR ETKİNLİK YAPMAK İSTİYORUZ”

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan da “Bizim daha önceki derneğimizin ismi Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneğiydi. Şimdi Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği olarak değiştirdik. Şeflerimizle beraber işin içerisine akademik personeller de girdi. İki üniversitemizden de isimler var. Yeni bir enerji ile çalışmalara başladık. Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesiyiz. Derneğimiz çok aktif şekilde Türkiye’nin her tarafındaki gastronomi etkinliklerine katılıyor. Kayseri’ye yakışır çok güzel, büyük bir etkinlik yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçhan ve beraberindeki heyet, gastronomi alanında yaşanan gelişmeler, etkinlikler ve kendi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Aşçı ustaları tarafından, Başkan Büyükkılıç’a baklava da ikram edildi.-ED-(BSB)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft