Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “RESTORASYON” KARARLILIĞI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “RESTORASYON” KARARLILIĞI
574 Görüntülenme
02 Eylül 2020-15:46

Restorasyon çalışmalarını denetleyen Başkan Büyükkılıç, çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi ve tarihi evlerin fonksiyon yüklenerek ayakta kalmasının sağlanması yönünde talimat verdi.

Başkan Büyükkılıç, teknikten sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman başkanlığında mimar, mühendis ve sanat tarihçilerinden oluşan bir ekiple Tavukçu Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen restorasyon çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler alan, sahada çalışan işçilerle sohbet edip, ahşap ustası ile birlikte mekanlara anlam katan ahşap oymacılığı yapan Başkan Büyükkılıç,  Büyükşehir Belediyesi olarak, sivil mimariyi ayağa kaldırdıklarını ifade etti. Önümüzdeki yıl itibariyle 5 sivil mimari örneğini Kayseri’ye kazandıracaklarını belirten Başkan Büyükkılıç konuya ilişkin, “Tavukçu mahallemizdeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Burada tabi bir mahalle konsepti ve anlayışı içerisinde sivil mimari örneklerimizi restore ediyor, ayağa kaldırıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle tam 5 sivil mimari örneği ayağa kalkmış olacak.” İfadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN AYAĞA KALDIRMAK DEĞİL, FONKSİYON YÜKLEYEREK AYAKTA KALMASININ SAĞLAMAK”

Başkan Büyükkılıç, restorasyon çalışmaları ile ilgili farklı bir konuya da dikkat çekerek,  önemli olanın restorasyon değil, yapılara yeni bir fonksiyon yükleyerek ayakta kalmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Başkan Büyükkılıç, “Önemli olan burada restorasyon çalışması yaparak ayağa kaldırmak değil. Bir fonksiyon yükleyerek ayakta kalmasını sağlamak. Bu çok daha önemli. İnsanın olmadığı, girmediği yerde yaptığınız yapı kısa bir süre sonra tamamen eski halinden daha kötü konuma dönüşebiliyor. O açıdan biz buraları restore ederken bir fonksiyon yükleme amaçlı yapıyoruz çalışmalarımızı. Bu bölge için de bu süreçte en çok aranılan, sorulan sivil mimari örneklerinde kalma duygusu ve güdüsü ile otel konseptini önemsiyor ve burada uyarlamak için de ona göre projemizi hayata geçiriyoruz.” -GA-(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ) 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft