• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,67
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2073533,01

BREMEN YOZGATLILAR DERNEĞİ KURUCU ÜYESİ AKDOĞAN’DAN ONURSAL BAŞKAN ÇAĞAN’A ZİYARET

BREMEN YOZGATLILAR DERNEĞİ KURUCU ÜYESİ AKDOĞAN’DAN ONURSAL BAŞKAN ÇAĞAN’A ZİYARET
871 Görüntülenme
18 Kasım 2021-17:19

BREMEN YOZGATLILAR DERNEĞİ KURUCU ÜYESİ AKDOĞAN’DAN ONURSAL BAŞKAN ÇAĞAN’A ZİYARET

Almanya’nın farklı eyaletlerinde aylık olarak yayınlanan Post Gazetesi saha çalışması Şanlıurfa ve Gaziantep ziyaretlerinin ardından Kayseri’ye gelen Bremen Yozgatlılar Derneği Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Post Gazetesi Bremen Temsilcisi Hasan Akdoğan, Kayseri ziyaretleri kapsamında, Çağan Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Yozgatlılar Derneği Onursal Başkanı Mustafa Çağan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette gerek Yozgatlı hemşehrileri ve gerekse de Post Gazetesinin yayın akışı ile ilgili bilgiler veren Hasan Akdoğan, Yaklaşık 10 gündür türkiye’de olduğunu söyledi. Şanlıurfa ve gaziantep ziyaretlerinin ardından Kayseri’ye geldiğini kaydeden Akdoğan, bu vesile ile kayseri’de yaşayan Yozgatlı hemşehrilerini de ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Akdoğan “Almanya’da birlik olmazsanız dağılırsınız. Benim yaşadığım Bremen şehrinde yaklaşık 110 Yozgatlı aile yaşıyor. Onları tek çatı altında toplamak istedik. Kültürümüzü yaşatmak ve değerlerimizi korumanın gayesindeyiz” dedi.

Aylık olarak yayın hayatını sürdüren Post Gazetesinin bremen bölge müdürlüğünü yaptığını kaydeden Hasan Akdoğan, “Alman Gazeteciler Birliğine bağlı olarak 25 yıldır gazetecilik yapıyorum. Gazetemiz, 19 yıldır yayın hayatını sürdürüyor ve 6 ayrı bölgede aylık olarak yayınlanıyor” diye konuştu.

Bremen şehrinde yaklaşık 35 bin Türk nüfusunun yaşadığını kaydeden Akddoğan, bunların 8 bine yakını Almanya vatandaşlığına geçti. Bununla birlikte kendi meclisimiz var. 83 sandalyeli bu mecliste ise 9 Türk kökenli milletvekili bulunuyor.” Şeklinde konuştu.

Akdoğan ve beraberindekiler ziyaretin ardından Çağan Medya hizmet binasını gezerek, yayınlarla ilgili bilgiler aldılar. -GA-(HABER MERKEZİ)  

 

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft