• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
554 Görüntülenme
27 Ağustos 2020-15:00

Büyükşehir Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özverili çalışmaları ve talimatları kapsamında çiftçilere hizmet artarak devam ediyor. Bu kapsamda hem verimi artırmak hem de enerji ve su tasarrufu sağlamak amacıyla Develi Epçe’de, daha önce beş kuyu ile açık kanallarla vahşi sulama yapılan 2 bin 500 dekar alan modern sulama sistemine kavuşuyor. Modern sulama sistemiyle 5 kuyu yerine 2 kuyu ile sulama yapılabilecek.

Tarım konusunda ilçelere her zaman destek verdiklerini ve bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizi imar ederken, ilçelerimize de gerekli her türlü desteği en üst düzeyde veriyoruz.  Gayemiz çok üretmek ve bunu avantaja çevirmek. O yüzden Develi Epçe’mizde daha önce 5 kuyu ile açık kanallarla vahşi sulama yapılan 2 bin 500 dekar alan modern sulama sistemine kavuşturuyoruz. Üstelik bunu artık sadece 2 kuyu ile sulama yaparak gerçekleştiriyoruz. Su ve enerji yönünden tasarruf sağlayarak, tarıma desteklerimizi sürdüreceğiz. Böylelikle topraklarımız daha da bereketlenecek.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca ihalesi yapılan ve çalışmaları başlatılan Develi Epçe yağmurlama sulama sistemleri ile bölgedeki 2 bin 500 dekar alan modern sulama sistemine kavuşacak. -GA-(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft