• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

DÜNYA YOZGATLILAR KONFEDERASYONU’NDAN BAŞKONSOLOS ÖNER’E ZİYARET

1155 Görüntülenme
18 Şubat 2021-16:32

DÜNYA YOZGATLILAR KONFEDERASYONU’NDAN BAŞKONSOLOS ÖNER’E ZİYARET

(DUYKON) Stuttgart temsilcisi aynı zamanda Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu (AYDEF) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Açıkyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri E.V. Stuttgart T.C. Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner , Eğitim Ataşesi Dr. Ümit Kaptı, Çalışma Ataşesi İbrahim Durbak, emektar öğretmenlerden  Stuttgart Schulamt Eğitim Görevlisi Ali Gülbahar'ı makamlarında ziyaret ettiler.

Geçtiğimiz yıl resmi kuruluşunu ilan eden Stuttgart Yozgatlılar Birliği e.V (YozBir) hizmetlerine sosyal, kültürel olarak devam ediyor.

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu (DUYKON) Stuttgart Temsilcisi aynı zamanda Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu (AYDEF) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Açıkyürek ve ekibi Şahin Höke,Fatih Aslaner,Fatma Höke'den oluşan yönetim kurulu   Stuttgart Başkonsolos Mehmet Erkan Öner, Eğitim Ataşesi Ümit Kaptı, Çalışma Ataşesi İbrahim Durbak ve emektar öğretmen Ali Gülbaharı makamlarında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular. 

Başkan İbrahim Açıkyürek, ziyaretle ilgili DUYKON Avrupa Basın Temsilcisi Doğan Tufan’a yaptığı açıklamasında,"Bu ziyaretle amacımız geçtiğimiz yıl kurduğumuz Yozgatlılar Birliği derneğimizin hizmetlerini ve kendimizi daha yakından tanıtma ve tanıma imkanı içindir. Başkonsolosumuz Erkan Öner ve Ataşelerimiz bizi çok sıcak ve samimi bir şekilde karşıladılar çok memnun olduk. Ziyaretimizde Yozgatspor atkımızı ve ilk sayısı yayınlanan Aktüel Duykon dergimizi hediye ettik. Başkonsolosumuz bütün üyelerimize ve vatandaşlarımıza selam gönderdi" dedi.

Eğitim Ataşesi Ümit Kaptı yaptığı konuşmada, “Ziyaretinizden ve hizmetlerinizden memnun oldum, bundan böyle ortak projeler, eğitim konulu hizmetlere destek oluruz. Resmi kurum ve kuruluşlar her zaman ilk tercihimizdir, sizleri tanımaktan çok mutlu olduk çalışmalarınızda başarılar dilerim. Biz sizler için buradayız, her zaman sizlerleyiz" dedi.

Eğitimci Ali Gülbahar 'da, "Eğitim çok önemli çocuklarımıza ana dilimiz Türkçe’yi mutlaka öğretmeliyiz. Ana dille beraber Almancayı da çok iyi konuşan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Eğitim ve öğretim konusunda vatandaşlarımıza her zaman hizmet vermeye hazırız yeter ki bizi arasınlar" dedi.-ED-(HABER MERKEZİ)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft