• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,67
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2073533,01

DÜNYA YOZGATLILAR KONFEDERASYONU'NDAN DUYURU

1388 Görüntülenme
23 Aralık 2020-15:13

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yurtdışına çıktığı sırada iddiaya göre otomobilinde uyuşturucu madde ile yakalanan Veysel Filiz’in 25 Şubat 2020 tarihinde yönetim kurulu kararı ile ihraç edildiğini belirterek, Filiz’in gerek konfederasyon gerekse de bağlı bulunan federasyonlarda görevi, yetkisi ve temsilinin bulunmadığını söyledi.

Konuyla ilgili basın bildirisi yayımlayan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, 9 aralık tarihinde Hamzabeyli gümrük kapısından yurtdışına çıkmakta iken otomobilinde yüklü miktarda uyuşturucu madde ile yakalandığı iddia edilen Veysel Filiz’in, bazı basın yayın kuruluşlarında Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı olarak tanıtıldığını belirterek, bu durumun konfederasyona bağlı federasyonlar, dernekler ile diğer STK yönetim ve üyeleri arasında rahatsızlık yarattığını belirtti.

Yapılan haberlerde adı geçen Veysel Filiz’in kişisel ve örgütsel faaliyetlerinde şüphe edilen olumsuzluklar nedeniyle 25 Şubat 2020 tarihinde yönetim kurulu kararı ile ihraç edildiğini belirten Ahmet Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Konfederasyonumuzda gerekse,  bağlı yurt içi ve yurt dışı Federasyonlarımızda kendisinin her hangi bir görevi, yetkisi ve temsili bulunmamaktadır.

Hiç kimse Yozgat Adını resmi statüsü olmadan sahte kartvizit basarak, sosyal medya hesapları açarak kendi menfaati ve çıkarları için kılıf olarak kullanamaz kendi kendini başkan atayamaz. Resmi STK’ların başkan ve yönetimleri, tüzüğüne bağlı olarak yapılan genel kurullara bağlı seçimlerle oluşturulur. 2018 yılında onlarca Federasyon ve yüzlerce hemşeri derneğinin kabulü ile oluşan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu ve yönetim kadrosu yalnızca resmi seçimlerle belirlenmektedir. Herhangi bir resmiyeti, bulunduğu ülke tarafından onaylı karar defteri, yönetim kurulu tarafından onaylanmış, bağlı bulunduğu bir tüzüğü olmayan gayri resmi oluşumlar kurum ve kuruluşlarımızla ilişkili değildir.

Bu nedenle; son günlerde ulusal, yerel ve sosyal medyada ismi olumsuzluklarla anılan şahsın ve sözde kurumunun Konfederasyon, Vakıf, Federasyon, Dernek ve Temsilciliklerimiz ile hiçbir bağı ya da ilişkisi bulunmadığı gibi ‘’Avrupa Yozgatlılar Federasyonu’’ adında ne Avrupa’da ne de Türkiye’ de herhangi resmi bir kuruluş bulunmamaktadır. Sosyal Medya hesapları dışında bir yeri ve adresi bulunmayan sözde toplulukların kişisel çıkar ve menfaatler adına var olmaya çalıştıklarını bundan duyduğumuz kuşku ve rahatsızlığı daha önce de şubat 2020 tarihinde de kamuoyu bildirisi ile duyurmuştuk.

Sonuç olarak Yozgat isminin, kişilerin şahsi olumsuzlukları ile ilişkilendirilmesi hem Yozgat şehrinin marka değerine, hem de Yozgatlı olmaktan her şartta gurur duyan dünya genelinde yaşayan kıymetli hemşehrilerimize derinden zarar vermektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.-ED-(HABER MERKEZİ)

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft