• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,52
  • EURO
    34,64
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2166401,32

DUYKON AİLESİ BÜYÜYOR STUTTGART VE ÇEVRESİ YOZGAT'LILAR DERNEĞİNDE TÜZÜK ÇALIŞMASI TAMAM

1136 Görüntülenme
23 Temmuz 2020-10:43

Dünya Yozgatlılar konfederasyonu çatısı altında hizmet vermek üzere kurulan ve Kısa adı AYDEF olan Almanya Yozgat'lılar Federasyonuna bağlı olarak hizmet verecek Stuttgart ve çevresi Yozgat'lılar derneği kurucular kurulu tüzük çalışmasına Son noktayı koydu.

Stuttgart Zuffenhausen Okul aile birliği, Almanya Cayıralan ilçesi Turhallılar köyü başkanlığını da yapan, aynı zamanda Kısa ismi ATIB olan Avrupa Türk İslam Birliği  Plochingen teşkilatında uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği görevinde de bulunan  İbrahim Acıkyürek Stuttgart ve  çevresi Yozgatlılar birliği derneğinin kurucu başkanlığını da üstlendi. Kurucular arasında gazeteci Doğan Tufan, Heilbronn Fenerbahçeliler Kulübü başkanı  Talip Kuran gibi tanıdık isimlerde yer aldı.

Dernek çalışmalarıyla ilgili basına bilgi veren ibrahim Açıkyürek; "Biz bir Yozgat’ımız var diyerek yola cıktık,Yozgatlıların birlik ve beraberlik ruhunu gurbet elde yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Ulusal Yöresel kültürümüzü bu diyarlarda nesillerimize öğretmek ve öğrenmek istiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz birlik ve beraberlik içinde olacağız" dedi.-SM-(HABER MERKEZİ)

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft