• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2097378,31

DUYKON AVUSTURYA'DAN DENİZ ÇAĞAN'A ZİYARET

1137 Görüntülenme
07 Aralık 2020-15:41

DUYKON, Dünyanın farklı ülkelerinde örgütlenerek geniş bir aileye dönüşürken DUYKON üyesi federasyon başkanları ise, farklı şehir ve ülkelerdeki hemşehrileri ile bir araya gelmeye devam ediyor.  Bu kapsamda Avusturya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı İbrahim Orhan Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanvekili ve aynı zamanda Kanal 38 Genel Müdürü Deniz Çağan’ı ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

Duykon Avusturya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı  İbrahim Orhan, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanvekili ve Kanal 38 ve TV 38 Genel Müdürü Deniz Çağan’ı ziyaret ederek,görüş alışverişinde bulundular.

Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanvekili ve Kanal 38 ve TV 38 Genel Müdürü Deniz Çağan, “Duykon Avusturya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı İbrahim Orhan her Türkiye ziyaretinde bizlere de uğramadan geçmez. Sayın başkanın Avrupa’da yapmış olduğu hizmetleri burada takip ediyoruz. Gerçekten mescidi, kütüphanesi ile çok güzel bir yer yaptı. Avrupa’da örnek olacak bir federasyon merkezi oluşturdu. Aslında oraya giderek ziyaret edecektik ama pandemi nedeniyle bu ziyaretimizi ileri bir tarihe erteledik. Bu çerçevede ben sayın başkana hem şehrimize hem de televizyonumuza hoş geldiniz diyorum. Avrupa’da çok fazla Yozgatlının yaşadığı bir bölge olması nedeniyle Avusturya federasyonumuz ve farklı farklı temsilciliklerimiz var” dedi.

Duykon Avusturya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı  İbrahim Orhan, “Avusturya Yozgatlılar Federasyonu’nun kuruluşundan beri içindeyiz. Ne kadar Avusturya’da yaşasak bile Yozgat’a fırsat buldukça geliyoruz. Bu neticeyle de Kayseri’ye geliyoruz ve buraya gelipte Çağan Medya’yı ve başkanımızı,can kardeşimizi ziyaret etmeden gitmek bize yakışmaz. Avusturya’da güzel çalışmalarımız var. Pandemi nedeniyle bazı yerlerde işler aksıyor ama biz hiç durmadan çalışıyoruz. Örnek olacak bir binamızı yaptık.Duykon Avusturya Yozgatlılar Federasyonu olarak Yozgat için, Yozgatlılar için ne yaparsız çabasındayız. Bazen Avusturya’da çıkmazlarımız oluyor. Biliyorsunuz Avrupa’da yabancı düşmanlığı çoğaldı. Bunun için ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Avusturya’da Çapanoğlu mescidini açtık. Pandemi Avusturya’da hafiflemeye başladı. Geçtiğimiz günlerde  olan bir saldırıda bizim cefakar Yozgatlı hemşehrilerimiz orada yaralanan polisi ambulansa taşıdılar. Biz böyle bir insanız” diye konuştu.

Avusturya’da 50 bin Yozgatlı’nın yaşadığını söyleyen  Orhan, “Bunun 40-45 bin arası Viyana’da yaşıyor. Sokağa çıktığınızda 3 kişiden birisi yüzde yüz Yozgatlıdır. Yozgat’tan gidenler çevrensini de götürmüş ve kalmışlar. Ben çok teşekkür ediyorum bizleri ağırladığınız için. Biz sizden çok memnunuz” dedi.-ED-(GİZEM ABATAY)      

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft