• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

DUYKON HEMŞEHRİLERİNİ GURBETTE DE YALNIZ BIRAKMIYOR

1197 Görüntülenme
22 Temmuz 2020-10:21

Türkiye’nin farklı illerinde hatta dünyanın çeşitli ülkelerinde şubeleşen Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu, üye ve hemşehrilerini her alanda yalnız bırakmamaya özen gösteriyor. Birlik ve beraberliği diri tutmak, bununla birlikte kültürel değerleri de gelecek kuşaklara aktarmayı kendisine ilke edinen konfederasyon yönetimi, İstanbul’un Fatih semtinde ki “Özel Yozgat Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ile hemşehrilerinin çocuklarına barınma imkanı sunuyor.

Toplam 7 kattan oluşan ve 100 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdunun dış cephesine ise Yozgat’ın şehir merkezindeki sembollerinden olan tarihi saat kulesi de motiflenmiş.

Yurdun yapımı sırasında maddi ve manevi destek veren kişilerde unutulmamış. İsimleri, yurt bünyesindeki bazı oda ve salonlara verilerek, ahde vefa örneği sergiledi.

Modern yatakhane ve yemekhanelerinin yanısıra eşsiz bir İstanbul manzarasına da konuklarına sunan özel fatih erkek öğrenci yurdunda toplantı ve benzeri etkinliklere de imkan tanınıyor.

Dünya Yozgatlılar konfederasyonu dönem başkanlığına yeni seçilen Ahmet Yılmaz, öğrenci yurdu ile ilgili bilgiler verdi. Erkek öğrenci yurdunun konum olarak Yurdun İstanbul’un göbeğinde, fatih ilçesinde hizmet verdiğini kaydeden yılmaz, 2015 yılına kadar arsa vasfında olan bir yerdi. Federasyonumuzun çalışmaları neticesinde buranın kiralaması yapılarak, buranın inşaatına başladık. 2015 yılından bu yana başladığımız inşaat 2017 yılında tamamlandı ve aynı yıl içinde öğretime hazır hale geldi” dedi.

100 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdunun İstanbul da ki üniversiteleri kazanan türkiyenin her bir köşesindeki hemşehrileri için bir yuva olduğunu kaydeden Yılmaz, Öğrencilerimiz barınma imkanının yanısıra burs destekleri ve mezuniyet sonrasında da iş konusunda destek oluyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bizleri izleyen hemşehrilerimizi bekliyoruz. Bu vesile ile bizleri bugün İstanbul’da yalnız bırakmayan Kanal 38 ve TV 38 yönetimine de teşekkür ederken sizler aracılığı ile tüm dostlarımıza selamlarımızı sunuyoruz” dedi. -SM-(HABER MERKEZİ)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft