• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2097378,31

DUYKON ÜYELERİ BUGÜNDE ALANDAYDI

1111 Görüntülenme
23 Temmuz 2020-11:12

Almanya'nın Bavyare eyaletinin başkenti Münih'de düzenlenen gösteride, Ermenistan ordusunun Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerçekleştirdiği saldırılar ve Dağlık Karabağ'ın işgali protesto edildi. Düzenlenen etkinliğe AYDEF Almanya Yozgatlılar Federasyonu genel başkanı Yasemin Atik ve BayDeBir Başkanı Levent Gülten’de katıldı.

 Türk ve Azerbaycan bayraklarının yanı sıra, "Azerbaycan için adalet", "Ermenistan, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını yerine getirmelidir", "Ermenistan, Azerbaycan’da işgal ettiği topraklardan çıksın" yazılı pankartlar taşıdı.

Azerbaycan Türk Derneği tarafından düzenlenen gösteride konuşan Dernek Başkanı Sattar Kerimov Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’ın Tovuz bölgesinde Azeri askerleri şehit ettiğini söyledi.

Kerimov, Azerbaycan’ın haklı taleplerini bütün dünyaya duyurmak üzere burada toplandıklarını kaydederek, başta Karabağ olmak üzere Hocalı ve son olarak Tovuz’daki şehitlerin haklı sesi olmaya çalışacaklarını vurguladı.

Şehirde faaliyet yapan Türk derneklerinin destek verdiği yürüyüşe  AYDEF Almanya Yozgatlılar Federasyonu genel başkanı Yasemin Atik de katılarak destek oldu, Ermeni zulmünü kınadı.

Kısa adı BayDeBir olan Bavyera Yozgat dernekler Birliği başkanı Levent Gülten ve eşi Sevda Gülten sekreteri Şükrü Uçar yönetim kurulu Üyeleri büyük katkı verdiler.

BayDeBir Başkanı Levent Gülten yaptığı açıklamada, "Ermeni silahlı çetelerinin Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan  Can Azerbaycan yalnız değildir. Avrupalı Türkler olarak bizde kardeşlerinizin sesi olup Ermenileri lanetliyoruz. İki devlet bir milletiz biz" dedi. -SM- (HABER MERKEZİ)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft