• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

EKİNCİ, OBJEKTİF BAKIŞ’TA ÇALIŞMALARI ANLATTI

EKİNCİ, OBJEKTİF BAKIŞ’TA ÇALIŞMALARI ANLATTI
814 Görüntülenme
21 Şubat 2021-16:58

EKİNCİ, OBJEKTİF BAKIŞ’TA ÇALIŞMALARI ANLATTI

Ekinci, pandemi sürecinden tutunda yapılan ve yapılacak çalışmalara varana kadar birçok konuya dikkati çekti.

Konu ve konuklarıyla gündem belirleyen Objektif Bakış’ın bu haftaki bölüm konuğu Yozgat’ın Sorgun İlçe Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci oldu.

 “BU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Çağan Medya Genel Müdürü Mesut Koç ve Gazeteci Mesut Koç’un hazırlayıp sunduğu programda sorgun belediyesi olarak yapılan çalışmaları anlatan başkan Mustafa Erkut Ekinci, “Yapmak isteğimiz şeyler çok fazla. Örneğin 3 tepeler mevkiiğinde ormanlık bir alanımız var. etrafı tel örgü ile çevrili olan ve içerisinde çok güzel çamların olduğu, ormanımız var. Burası ile ilgili bir projemiz var. Mesire alanı, at binicilik merkezi ve hemte bisiklet sürme alanlarının olabileceği bir ortam haline getirmeyi planlıyoruz. Bu konuyla ilgili de yaklaşık 1 buçuk yıldır uğraşıyoruz. Bu benim için çok önemli bir proje” dedi.

 “70 DÖNÜMLÜK PARK ALANI OLUŞTURUYORUZ”

Sorgun belediyesi olarak kamp merkezi çalışmaları olduğunun da altını çizen Ekinci, “Bu konular büyüt bütçeli işler, şu anda yeni başlattığımız sorgun merkezde 70 dönümlük bir park alanı oluşturuyoruz” dedi.

 

“80 MİLYON LİRA İLE SORGUNU YENİDEN İNŞA EDERDİM”

Belediyenin yaklaşık 80 milyon lira borçla devir aldıklarını belirten Ekinci, “Borçsuz bir belediye olmaz. Her belediyenin mutlaka borcu vardır. Belediye başkanı olarak ben, borcu ödemek yerine yeni borçlar yapıp hizmet sunmak isterim. Esas olan bu borcun karşılığında insana gösterebildiğiniz şeyler varmıdır. Örneğin bu 80 milyonu ben yapmış olsaydım baştan aşağı yeniden inşa ederdim” dedi.

 “110 BİN DOMATES FİDESİ DİKTİK”

Sorgunda 25 dönüm üzerine kurulu mevcutta bir domates serası bulunduğunu kaydeden ekinci bu seranın ikincisini’de ilçeye kazandırmak için kolları sıvadıklarını belirterek, “Yaklaşık 30 dönüm üzerine kurulu yeni bir dromates serası alanı oluşturduk. Yaklaşık 10 gün önce 110 bin fidan diktik ve ilk hasatı nisan veya mayıs ayı gibi almayı planlıyoruz. Bunun sorguna katkısı sadece istihdam olarak değil lojistik katkısı da var” dedi.  

“TERMAL YATIRIMLARI ÇOĞALTACAĞIZ”

Termal otel noktasında mevcuttaki sayıyı artırmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Ekinci, “Bunu sağlayabilmek için yeni su kaynakları araması ve farklı bir bölgede termal cazibe merkezi oluşturma yönünde belediye olarak çok ciddi çalışmalarımız var. İnşallah bu yıl içerisinde bir su kaynağı bulacağız ve yatırımları çoğaltacağızdiye konutu. ş

 “SERADA KULLANILAN SU KUYUSU TAMAMEN BAĞIMSIZ”

Kurulan seralar nedeniyle çevredeki konutlarda ısınma sorunu yaşandığı noktasında iddiaların hatırlatılması üzerine bu konuya da açıklık getiren Erkut Ekinci, “Orada bir kafa karışıklığı var. termal ısı merkezinde 690 konutun ısıtmasını yapıyoruz. Sera konusu bu kaynaktan tamamen bağımsız bir sistem. Vatandaş, yeni bir sera yapıldığı zaman suyun o bölgeye verildiğini düşünüyor. Oysa durum öyle değil. Seranın kullandığa su kuyusu bizim ısınma için kullandığımız ısı merkezinden tamamen bağımsız” şeklinde konuştu.

“SORGUNLU ÜRETECEK, AVRUPALI GİYECEK”

Yurtdışına ihracaat yapan ünlü tekstil magğazalarının giyimini üreten bir firmayla yozgatta fabrika kurulması konusunda anlaşma sağladıklarını ifade eden başkan Ekinci, “Burada bin kişilik tekstil işçisi istihdam edilmesi planlanıyor. Anlaşma gereği bize düşen görevler var, tekstil firmasına düşen görevler var. Bizler kendi üzerimize düyen görevleri yaklaşık nisan sonu gibi bitirmiş olacağız. Sonrasında tekstil firmamız iki aylık çalışma neticesinde temmuz ağustosk gibi ilk tekstil işçilerini almaya başlayacak. Orada 1000 kişi istihdam edilecek. Bunu başarabilmek için 1 yıl uğraştım. Bu işler hemen olmuyor. Bizim yapacağımız hizmetlerin ardından yatırımcı da yaklaşık 3,5 milyon euro’luk bir harcama yapacak. Sorgundaki kadınların diktiği ürünleri avrupanın herhangi bir ülkesinde bir vatandaş giyecek” diye konuştu.

 “2021’İ İSTİHDAM VE YATIRIM YILI OLARAK BELİRLEDİK”

2021 yılını istihdam ve yatırım yılı olarak belirlediklerini belirten ekinci, “2021 yılı bu noktada görüşmelerimiz olacak. Önümüzdeki günlerde inegöl ziyaretimiz olacak. Biz gayretten sorumluyuz” dedi.

 “SEÇİM POLİTİKAMIZ, ‘SİZ GİTMEYİN, BİZ GELİYORUZ’

İlçede göçün önüne geçmek adına seçim politikalarını “siz gitmeyin, biz geliyoruz” şeklinde belirlediklerini belirten Mustafa Erkut Ekinci, “Bunu inşallah yapacağız. İstihdama yönelik yatırımlar son zamanlarda beledişelerin de görevi haline geldi. Bizim yapmamız gereken yatırımcının önünü açmak. Görüşmeleri belediye başkanları yapmak zorunda bu sorgun özelinde değil tüm ilçele belediyelerin birinci görevi bu” diye konuştu. -GA-(GİZEM ABATAY)   

 

 

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft