• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

ERÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI KRAL ABDULLAH BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ

ERÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI KRAL ABDULLAH BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ
713 Görüntülenme
25 Ocak 2022-15:21

ERÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI KRAL ABDULLAH BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ

ERÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Dr. Fatma Uysal Çiloğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın; Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (King Abdullah University of Science and Technology-KAUST) tarafından organize edilen ve Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Gelişim Amaçlarına yönelik, Çevre, Gıda Güvenliği, Sağlık ve Sibergüvenlik konularını kapsayan dünya genelinden 300'den fazla proje önerisi içerisinden Sağlık alanından sundukları Mikroçip ve Yapay Zeka Tabanlı Antimikrobiyal Direnç çözümleri ile "The Resillence Challange Award" kapsamında birincilik ödülüne layık görüldüler.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı makamında ziyaret eden Arş. Gör. Dr. Fatma Uysal Çiloğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın Tıp alanının en iyi dergilerinden Lancet’te yayınlanan son çalışmaya göre 2019 yılında Dünya genelinde 1,2 milyondan fazla insan antibiyotik dirençli bakterilerden dolayı hayatını kaybettiğine dikkat çekerek projeleri hakkında bilgiler verdiler.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da ziyarette yaptığı konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin başarılı çalışmaları ile dünya genelinde adından söz ettiren saygın bir üniversite olduğunu belirterek, Arş. Gör. Dr. Fatma Uysal Çiloğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın başarılarından dolayı tebrik etti.-ED-(ERÜ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft