• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

ERÜ’DE GAZİ TURGUT ASLAN KONFERANS SALONU AÇILDI

ERÜ’DE GAZİ TURGUT ASLAN KONFERANS SALONU AÇILDI
868 Görüntülenme
13 Temmuz 2021-17:30

ERÜ’DE GAZİ TURGUT ASLAN KONFERANS SALONU AÇILDI

Erciyes Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan’ın katılımıyla Gazi Turgut Aslan Konferans Salonu’nun açılışı yapılırken, 15 Temmuz konulu konferans verildi.

Düzenlenen açılışa Gazi Turgut Aslan ve ailesi katılırken, bunun yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk,  protokol üyeleri katıldı.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin güven’in duası ile başlayan programda,  Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine kalkışan ülkemizin bütünlüğünü, birliğimizi bozacağını sanan hain FETÖ terör örgütü mensuplarına şanlı tarihi  boyunca boyun eğmeyen aziz Türk millet çoluk çocuk demeden genç yaşlı ile ellerinde bayraklarla canlarını hiçe sayarak adeta Çanakkale ruhu ile gereken cevabı vermiştir. Yıllar geçse de bu millet 15 Temmuz gecesinde yaşananları unutmayacak ve unutturmayacaktır” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, yaptığı konuşmasında, “Hain darbe girişiminin üzerindern5 yıl geçti. Bizler bu tür etkinliklerle o gece yaşananları canlı tutup, gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. 15 Temmuz gecesi cesaretin, kahramanlığın ihanete galip geldiği gecenin adıdır. Tarih boyunca önümüze çıkan engeller olacaktır, bundan sonra olacaktır. Bu engelleri aşmak için millet olarak birbirimi daha çok sevmemiz lazım. Daha çok kenetlenmemiz lazım” diye konuştu.

Daha sonra 15 Temmuz 2016 günü yaşananların yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.  

Ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan, “ 15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY silahlı terör örgütlerince düzenlenen darbe girişiminin başarısız olmasının sebebi tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de halkımızın tereddütsüz bir şekilde hainlerin ele geçirmek istediği kurumların önünde toplanarak kendilerini siper etmişlerdir. Türk bayrağınız olabilir ama vatanınız yoksa bir işe yaramaz. Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmamız lazım” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, günün anısına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan’a hediye takdim etti.

Daha sonra ise 15 Temmuz şehitleri olan polis memurları Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit’in ailelerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan tarafından plaket takdim edildi. -ED-(GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft