Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

ETİYOPYA BÜYÜKELÇİSİNDEN KAYSO’YA ZİYARET

ETİYOPYA BÜYÜKELÇİSİNDEN KAYSO’YA ZİYARET
545 Görüntülenme
13 Temmuz 2021-14:48

ETİYOPYA BÜYÜKELÇİSİNDEN KAYSO’YA ZİYARET

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuzbaş, Büyükelçiye Kayseri Sanayisi ve Odamız hakkında bilgiler verdi.

İki ülke arasındaki dış ticaret rakamlarına değinen Oğuzbaş, “Geçen yıl itibari ile üyelerimiz tarafından Etiyopya’ya 4,5 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirdik. İhracat rakamlarında bir önceki yıla göre bir miktar düşüş olsa da, pandeminin etkilerinin tamamen kalkması ile birlikte bu rakamları çok daha yukarılara çekecek potansiyele sahibiz. Kayseri’den Etiyopya’ya ihraç edilen ürünlerin yüzde 80’ini elektrikli ev aletlerinden oluşmaktadır. İnşallah bu ziyaret ikili ilişkilerimize olumlu yansıyacaktır. İki ülke arasındaki ticaret hacmini genişletmek için Kayseri Sanayi Odası olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sayın Büyükelçimize ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohammed Mahmud ise, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da geliştirmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, “ihracatımız geçen yıl bir önceki yıla göre bir miktar düşmüş görünüyor. Bunun sebeplerini araştırıp, masaya yatırabiliriz. Türk ve Etiyopyalı iş insanlarını bir araya getirerek, dış ticaret hacmimizi daha da artırabiliriz. Büyükelçilik olarak iki ülkeye de katkı sağlayacak işbirliklerine açığız. Ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.-ED-(KAYSO)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft