• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,54
  • EURO
    34,91
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2106986,88

GÜVENLİ İNTERNET, GERÇEK ÖZGÜRLÜK PROJESİ BAŞLADI

GÜVENLİ İNTERNET, GERÇEK ÖZGÜRLÜK PROJESİ BAŞLADI
557 Görüntülenme
16 Kasım 2021-15:36

GÜVENLİ İNTERNET, GERÇEK ÖZGÜRLÜK PROJESİ BAŞLADI

Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Şemun Akman ve Osman Karaca, Melikgazi Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Hacı Mustafa Gazioğlu okul müdürü Mustafa Gürbüz, Proje Koordinatörü Ahmet Şahin’in açılışına katıldığı projenin Kayseri ayağına proje ortağı ülkelerden 14 öğretmen ve 16 öğrenci katıldı.

Proje kapsamında Bulgaristan, Romanya, İtalya ve Macaristan’dan sonra Kayseri’de aktiviteler devam ediyor. Nisan ve Mayıs aylarında ise Letvanya ile Polonya’da proje çalışmaları Hacı Mustafa Gazioğlu Ortaokulu’nun katılımı ile devam edecek.

Proje Koordinatörü Ahmet Şahin, 20 Kasım’a kadar sürecek olan Kayseri etabında hem projenin devamı, hem de Kayseri’nin tanıtımının sağlanacağını söyledi.

Macaristan’dan proje için gelen Ica Egri Josefne, “projeyle ilgili 6 tane ortağımız var. Türk insanının misafirperverliğinden çok memnun kaldık. Güvenli internet projesi öğrenciler ve veliler için oldukça önemli” dedi.     

Şahin, “Raporlarımızda internet kullanımının günden güne geliştiği ama aynı zamanda çocuklarımıza ve ailelerimize zarar verdiği ortaya çıktı. UNICEF raporlarında bir an önce okullarda ailelerle ve çocuklarla ilgili eğitimin yapılmasının şart olduğunu istiyor. Çünkü çocuklar ve ailelerinin internet kullanımıyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıkları belirtiliyor. Bizimde temel hedefimiz bunun üzerine olmuştu. Burada bir hafta boyunca tanıtımlar ve etkinlikler sürecek” dedi.

 Hacı Mustafa Gazioğlu okul müdürü Mustafa Gürbüz, başka ülkeden gelen öğrencilere Kayseri’nin tanıtımın yapacaklarını ifade etti.  

Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Şemun Akman, böyle projelerin Kayseri için bir avantaj olduğunu ifade ederek, “Kayseri için bu bir avantaj ve geçen hafta Merkez Endüstri Lisesi’nde 4 ülkeden gelen grubu ağırladık. Şimdi de başka ülkelerde misafirleri ağırlıyoruz. Bu durum hem öğrencilerimiz için bir kaynaşma oluyor hem de Kayseri’nin tanıtımı açısından da bir fırsat oluyor” diye konuştu. -GA-(GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft