• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

KAYSERİ YOZGATLILAR FEDERASYONU’NDAN ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

KAYSERİ YOZGATLILAR FEDERASYONU’NDAN ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
793 Görüntülenme
22 Mart 2022-09:54

KAYSERİ YOZGATLILAR FEDERASYONU’NDAN ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Anma etkinliğinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canını feda eden şehitler minnet ve rahmetle anıldı. Gecede ayrıca Çanakkale türküleri seslendirildi.

Dünyaya malolan eşsiz zaferin yıldönümünde Kayseri Yozgatlılar Federasyonu ve 1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından anma etkinliği düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, CHP Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Hüseyin Beyhan, İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Yozgatlılar Derneği Onursal Başkanı Mustafa Çağan, dernek yöneticileri ve davetliler katıldı.

Program öncesi, davetlilere, Çanakkale Savaşlarının devam ettiği süreçte askerlerin karanavanasında yer alan Hoşaf ikramında bulunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen 1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Yağar, Çanakkale'de kendisinden kat kat güçlü düşmana karşı Türk milletinin azim, inanç, vatan sevgisi, dayanışma ile imanla düşmanı hüsrana uğratarak unutulmaz bir zafere imza attığını belirtti.

Daha sonra söz alan Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan ise, Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Çanakkale Zaferi, dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olduğunu kaydeden Çağan, konuşmasında şunları söyledi, “Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı'nda aylar boyunca devam eden bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlarda, düşman donanmaları çok ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri, bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denemişler böylece İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer bazı sömürge ülkelere ait ve Anzak adı verilen askeri güçler, 25 Nisan 1915 günü karadan çıkarma yapmayabaşlamışlardır. Böylesi bir günde cephanesi biten askerlerine karşı 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk-Süngü tak-emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan "Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir" sözlerini söylemiştir.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin her türlü engelleriaşabileceğinin en güzel örneğidir.

Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her zaman destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum”

Açış konuşmalarının ardından şehitler için kuran tilaveti yapılarak dualar edildi.

Çanakkale gazisi merhum İsmail Aysu’nun kızı 78 yaşındaki Saniye Aysu, babasına ait hatıraları anlatan duygusal bir konuşma yaptı.

Çanakkale Zaferi'ni anlatan tiyatro sahnelendiği program Türk halk müziği sanatçılarının kahramanlık türkülerini seslendirdiği konserle son buldu.-ED-(HABER MERKEZİ)

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft