• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2097378,31

KILIÇDAROĞLU, KAYSERİ'DE MUHTARLARLA BULUŞTU

KILIÇDAROĞLU, KAYSERİ'DE MUHTARLARLA BULUŞTU
746 Görüntülenme
02 Aralık 2020-17:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni ve ahlaklı bir siyaset anlayışı getirmek istediğini belirterek, "Siz nasıl en saf, temiz demokratik yollarla seçiliyorsanız milletvekilinin de aynı şekilde seçilmesi lazım. Milletin vekili değil de mecliste ihale takip eden bir adamsa siz buna milletin vekili diyebilir misiniz? Milletvekilleri için bir etik, ahlak kanunu olması lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, Kayseri’de bir otelde muhtarlarla buluştuğu toplantıdaki konuşmasına, kendisinden önce kürsüye çıkan Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er'in, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Güneydoğu'da terörist cenazesine katıldığını, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın orduya yönelik sözlerinin maksadını aştığını belirttiği ifadelerini değerlendirerek başladı.

Demokrasi açısından en temiz seçimlerin muhtarlık seçimleri olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, terörün kimden ve nereden gelirse gelsin bir insanlık suçu olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Bunu belki bin sefer söyledim, bin birinci kez söylüyorum. Terörün gerekçesi olmaz, teröre karşı durmak bir insanlık görevidir. Eğer insansanız, insanı seviyorsanız Allah'ın yarattığı en değerli varlık insan diyorsanız teröre karşı çıkacaksınız, bu hepimizin ortak görevi. Düşüncelerimiz, kimliklerimiz, inançlarımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ancak hepimizin tek bir görevi vardır, teröre karşı durmaktır. Bundan kimsenin en ufak endişesi olmasın." diye konuştu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de muhtarların örgütlenmesiyle ilgili "Türkiye Muhtarlar Birliğinin kurulması lazım. Çok parçalı bir yapı var muhtarların örgütlenmesinde. Türkiye Muhtarlar Birliğinin merkezinin Ankara’da olması lazım. Nasıl Türkiye Belediyeler Birliği varsa, Türkiye Muhtarlar Birliği de olmalı." dedi.

 

Kılıçdaroğlu, muhtarların bulundukları bölgelerin kanaat önderleri olduğunu, sorunları herkesten daha iyi bildiklerini söyledi. Kimsenin muhtarlara demokrasi dersi veremeyeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, Anadolu'da ilk seçimlerin 1833 yılında Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimleriyle yapıldığını aktardı.

 

Kılıçdaroğlu, 82 değişik kanunda 354 maddede "muhtar" adı geçtiğine değinerek, bağımsız, tutarlı bir muhtarlık kanunu olması gerektiğini, bununla ilgili çalışma yaptıklarını ifade etti.

Seçimlerde birleşik oy pusulası olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, muhtarların seçimlerinde birleşik oy pusulası kullanmadığını dile getirdi.Çoğu bölgede muhtarların derme çatma yerlerde işlerini yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, bütün muhtarların ortak talepleri ile çalıştıkları yerlerin iyileştirilmesi gerekliliğine değindi.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na el dokuma Yahyalı halısı hediye edildi. Toplantı basına kapalı devam etti.-ED-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft