• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ, SAĞLIK ÇALIŞANINA AŞI YAPTI

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ, SAĞLIK ÇALIŞANINA AŞI YAPTI
632 Görüntülenme
14 Ocak 2021-17:15

Sağlık ocağında gazetecilere açıklamalarda bulunan Benli, tüm illerde sağlıkçılardan başlamak üzere Kovid-19'a karşı aşılamaya başlandığını söyledi.

Salgınla mücadelenin üç yolu olduğunu anlatan Benli, şöyle konuştu: "Birincisi aşılama, ikincisi tedavisini bulursunuz, üçüncüsü de mesafeyi açarsınız. Aşılamayla pandeminin öneminde ışığı görmüş olacağız. Bu yangını söndürmenin en önemli yolu aşılamadır. Aşı ile ülkemizin pandemiyi yönetmedeki başarısı bir adım daha öne gitmiş olacak. Kayseri'de 100 yerde aile sağlığı merkezimiz var. Bu merkezlerimiz aşılamada önemli rol oynayacak. Burada rahatlıkla insanlarımız aşılama hizmeti alabilecekler. Bir risk sıralamasına göre aşılama yapılacak. E-nabızdan aşı olup olamayacağımızı görebiliyoruz. Eğer aşı hakkı kazandığımız görünüyorsa MHRS'den randevu alınarak aşılama gerçekleştirilecek. Günlük e-nabızı kontrol etmek işi hızlandırmak adına önemli. Sağlık çalışanlarının sayısına göre aşı gönderildi. 15 bin 760 aşı ilk etapta gönderildi."

Benli, Erciyes Üniversitesi'nde de bilim insanlarının Kovid-19 aşısına yönelik çalışmalarının sürdüğünü anımsatarak, emek verenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından kendi kan testinde Kovid-19 geçirdiği belirlenen Benli, hemşire Temir'e aşı yaptı.-ED-(AA)

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft