• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,52
  • EURO
    34,64
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2166401,32

LİBYA BAŞBAKANI SERRAC AB YÜKSEK TEMSİLCİSİ BORELL İLE GÖRÜŞTÜ

LİBYA BAŞBAKANI  SERRAC AB YÜKSEK TEMSİLCİSİ BORELL İLE GÖRÜŞTÜ
754 Görüntülenme
24 Temmuz 2020-10:53

Libya Başbakanlık İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefon görüşmesi yaptı. 

Libya'daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Serrac, Berlin Konferansı'nın sonuçlarına bağlı ancak tek taraflı herhangi bir girişime karşı olduklarını dile getirdi.

Serrac, herhangi bir ateşkesin sürdürülebilir olması gerektiğini, saldırgan tarafa da yeni bir saldırı tehdidi imkanı verilmemesinin önemini vurguladı.

Terhune kentinde keşfedilen toplu mezarlara ve darbeci asker Halife Hafter'e bağlı milislerin işlediği insan hakları ihlallerine dikkati çeken Serrac, "Suçluların ve sorumluların hesap vermesi gerek" dedi.

Serrac, Hafter milislerinin Trablus'un banliyölerindeki yerleşim bölgelerine yerleştirdiği mayınlardan ve hayatını kaybeden sivillerden söz etti.

Petrol bölgelerinin bir an önce açılması ve üretime geçmesinin önemine işaret eden Serrac, üretimin Ulusal Petrol Kurumu gözetiminde yürütülmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Açıklamada, Borrell'in de AB'nin görüşlerini aktardığı ve Libya'da ateşkesin sağlanması, Birleşmiş Milletler kararlarına ve Berlin Konferansı'nın sonuçlarına uyumlu siyasi sürece dönülmesi konusunda bağlı bulundu kurumun kararlı olduğunu dile getirdiği kaydedildi.-SM-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft