Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

MAHARETLİ ELLER KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

MAHARETLİ ELLER KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI
574 Görüntülenme
01 Kasım 2020-17:50

Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte Harman Mahallesi Meydanı’nda kurulan pazarın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kadınların üretimlerini paraya çevirerek ev ekonomisine katkı sağlayacaklarını belirterek, “Burada gerçekleşen pazar, gönüllü kültür teşekkülleri ile yerel yönetimlerin birlikte başardığı güzel bir etkinlik. Hanımefendilerin elinin değdiği her şeyden böyle güzel ürünler ortaya çıkıyor. Pazarda 49 tane stant kuruldu. Burası Harman Meydanı ve biliyorsunuz koronadan önce burada her ayın ikinci pazarı antika günleri yapıyorduk. Ancak pandemi dolayısıyla erteledik. Kadın üretici pazarı ise inşallah her ayın ilk haftasında yapılacak. Hanımlarımızın ürettiği ürünler burada değerini bulacak. Hem evlerinde hem de bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri burada paraya çevirebilecekler ve ev ekonomisine katkıda bulunacaklar. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KADINIMIZ EVDE ÜRETSİN, BURADA SATSIN”

Talas Tanıtım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necla Erkara ise, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür ederek, “Bu pazar, KİGDER ile birlikte Talas Tanıtımın birlikte yaptığı bir projeydi ancak uzun zamandır hayata geçiremiyorduk. Talas Belediye Başkanımız bize bu konuda çok büyük destek olduk. Kadınlarımızın ürettiği ürünleri burada satışa sunuyoruz. Biz diyoruz ki, kadınımız evde 2 demet maydanoz, soğan üretsin ve getirsin burada satsın çünkü kadınlarımız toplumumuzun temel taşlarıdır. Şu an pandemi nedeni ile de geçim sıkıntısı içerisindeler ve bu tür ortamlara çok ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı.

“YILLARIN HAYALİNİ BAŞKANIMIZ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Pazar fikrinin yıllardır hayalleri olduğunu söyleyen Talas Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatif Başkanı Feride Bilgin de, “Biz bu hayali gerçekleştirmek için KİGDER ve Talas Dayanışma Derneği olarak yıllardır uğraşıyoruz. Bu konuyu Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın ile paylaştığımızda bize çok olumlu yaklaştılar ve bu imkanları sundular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. 2 derneğin de hayali bugün gerçek oluyor. 49 tane üretici kadınımız evlerinde ürettikleri ürünleri burada satacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’nı gezen ve satışa sunulan ürünleri inceleyen Başkan Yalçın, hayırlı işler temennisinde bulundu.

Gezdiği stantlardan alışveriş de yapan Başkan Yalçın’a ayrıca çeşitli hediyeler takdim edildi.

Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı bundan sonra her ayın ilk Pazar günü Harman Mahallesi Meydanı’nda açılmaya devam edecek. -GA-(TALAS BELEDİYESİ) 

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft