• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,67
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2073533,01

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI
503 Görüntülenme
26 Ekim 2020-16:28

Şahin, Cavit Yurttaş Camii avlusunda, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünün Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl gerçekleştirdiği Mevlid-i Nebi Haftası'nın ilk günü olduğunu ifade etti.

Hafta vesilesiyle il ve ilçelerde de müftülükleri vasıtasıyla çeşitli programlar gerçekleştireceklerini belirten Güven, şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebi Haftası'na bir tema belirliyor. Bu yıl ki teması 'Peygamberimiz ve Çocuk.' Hem evimizin neşesi, hem geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha çocuk yaşında iken kendilerine ne tür bilgiler öğretmemiz gerektiği, kendilerini nasıl eğitmemiz gerektiği hususunda bu hafta boyunca inşallah çeşitli programlar gerçekleştireceğiz. Özellikle Peygamberimizin çocuklara sevgi, şefkat ve merhametle nasıl davrandığını, Peygamberimizin çocuklara muamelesinin nasıl olduğunu çeşitle programlar vesilesiyle dile getireceğiz. Aslında bundan maksat Peygamberimizi örnek alarak, bugünün Müslümanları olarak, bugünün anne babaları olarak çocuklarımıza ve ümmetin evlatlarına nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek, öğretmek ve yaşatmaktır."

Şahin, Mevlid-i Nebi Haftası'nın başta din görevlileri ve gönüllüleri olmak üzere bütün Kayseri halkına hayırlar getirmesini diledi. -GA-(AA) 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft