• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

MÜNİCH ŞEHRİNDE TARİHİ GÜN

1154 Görüntülenme
23 Temmuz 2020-11:03

Almanya’nın Münich şehrinde bu gün tarihi bir gün yaşandı. Münich"de iki devlet bir millet olan Türkler ve Azeriler yan yana ellerinde ay yıldızlı Türk ve Azerbaycan bayrakları ile yürüdüler. Hep bir ağızdan Ermenilere lanet yağdı. "Ermenistan şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları atıldı.

Münih şehrinde faaliyet yapan Azerbaycan Cemiyetinin organize ettiği Ermenistanı telin yürüyüşüne Türk derneklerinden (IGMG) Milli Görüş, Türk Ocağı,Atatürkcü düşünce derneği, (UID)Demokratlar birliği,Beyaz Lale dernegi,(BayDeBir) Bayern Yozgat dernekler Birliği,AYDEF Almanya Yozgatlılar Federasyonu yönetici ve üyeleriyle birlikte yüzlerce kişi katıldı.

Münich Azerbaycan dernek başkanı Sattar Kerimov,  yaptığı konuşmada;"Ermeni zulmünü lanetliyoruz, kalleşce köyleri masum çocuk ve kadınlara saldırdılar, bunu dünya bilsin ve duysun. Isgal ettiği Azerbaycan toprağı karadağdan elini çeksin" dedi.

Türk Ocağı başkanı Eyyüp tanrıverdi ve Atatürkçü düşünce derneği başkanı Abbas Aslandoğan yaptıkları konuşmada, “30 yıldır Ermeniler Azerbaycan topraği Karabağı işgal etdiler orada soyKırım yaptılar, Ermenilerin tarih boyu zulümlerini unutmadık unutmayacağız. Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarıyla Azerbaycan'ın yanında yer almaya devam edecektir." Diye konuştu.

Yürüyüşe destek veren AYDEF genel başkanı Yasemin Atik e, "Biz iki devlet bir milletiz Azeri kardeşlerimiz Yalnız değildir her zaman yanlarındayız ve destekliyoruz" konuşmasını şöyle sürdürdü, "Azerbaycan’ın haklı taleplerini bütün dünyaya duyurmak üzere burada toplandık,başta Karabağ olmak üzere Hocalı ve son olarak Tovuz’daki şehitlerin haklı sesi olacağız"dedi.

BayDeBir Başkanı Levent Gülten de,"Biz Can  Azerbaycanımızın her zaman yanındayız. Ermenilerin zulmünü lanetliyoruz. Buradaki saldırılar Ermenistan tarafından kasıtlı ve bilinçli olarak Azerbaycan topraklarına yapılmıştır. Bir an evvel bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılması ve BM kararlarının uygulanması isteğimizdir" diye konuştu.-SM- (HABER MERKEZİ)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft