• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2097378,31

NURSAÇAN,“KALİTE VE STANDARTTA KANAATKÂR OLMAMALIYIZ”

NURSAÇAN,“KALİTE VE STANDARTTA KANAATKÂR OLMAMALIYIZ”
620 Görüntülenme
28 Eylül 2021-15:33

NURSAÇAN,“KALİTE VE STANDARTTA KANAATKÂR OLMAMALIYIZ”

Türk Standartlar Enstitüsü tarafından Wyndham Otel’de gerçekleştirilen seminere TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin de katıldı. Seminerin açılışında Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsası ile birlikte standart ve standardizasyonla ilgili görüşlerini dile getiren Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, seminerin farklı illerde de yapıldığını hatırlatarak, “Standart ve standardizasyonla ilgili bu toplantının yapılabileceği en önemli il Kayseri’dir” dedi.

“STANDARDIN MERKEZİ KAYSERİ’DİR”

1200’lü yıllarda Ahi Evran’ın Ahilik yapılanmasını Kayseri’de oluşturduğunu ve ahilik prensiplerini dünyaya bu topraklardan yaydığını ifade eden Başkan Tahir Nursaçan, “800 yıl önce kurulan Ahiliğin üç temel ayağı vardır. Ahlak, Kalite ve Standart. Bu üç unsur sanayi ve ticaretin de hezen direkleridir.Dolayısıyla standart yüzyıllar önce de bu topraklarda önemsenmiştir. Hal böyle olmasına rağmen, standart ve standardizasyonda zamanla liderliği kaybetmişiz. Dünyadaki ve özellikle batıdaki uygulamalar bizi geçmiş.Bunun elbette nedenleri var. En önemli nedenlerinden birisinin azla yerinmeye yönelik yetişme tarzımız olduğunu düşünüyorum.Atalarımızın bazı sözlerini hatırlatayım.Az olsun, öz olsun.Az kazanan çok kazanır, çok kazanan hiç kazanır. Azıcık aşım kaygısız başım.Kanaatkârlık elbette önemlidir; ancak kalite ve standartta kanaatkâr olmamalıyız. Standardı yüksek ürünleri, standardı yüksek hizmetleri alabilmemizin yolu daha iyiyi, daha kaliteliyi ve daha çoğu aramaktır.Bulunduğumuz yeri kâfi gördüğümüz takdirde ilerlememiz mümkün olmaz. Elimizdeki imkanları ya da ürünleri yeterli gördüğümüz takdirde de daha iyisini bulma şansımız olmaz.Oysa bizim, daha iyiyi aramaya ve bulmaya ihtiyacımız var” dedi.

“MİNİMALİS ANLAYIŞTA OLMAMALIYIZ”

Konuşmasında psikolojideki minimalist anlayıştan da bahseden Başkan Nursaçan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Psikologlar hastaları için minimalist bir anlayıştan bahsederler.Minimalist anlayış basitliği benimsemektir. Müsaitim yerine meşgulüm anlayışına sevk ederek hastalarını stresten kurtarmaya çalışırlar. Tamam, stres çağımızın önemli bir hastalığı; ama biz hasta değiliz.Bu ülkeye 100 yıl önce hasta adam dediler; ama o günlerde de hasta olmadığımızı tüm dünyaya gösterdik.Minimalist anlayışı ve basitliği hayatımızın her alanından çıkarmalıyız.Daha çok çalışmalıyız. Hatta şöyle yapalım, çalışmanın da bir standardını belirleyelim ve daha verimli çalışalım. Çünkü, bireysel, toplumsal ya da devlet olarak eğer bu dünyada söz sahibi olmak istiyorsak üretim, kalite, standart, verimlilik gibi konular hayat felsefemiz olmalı.”

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yapılacak çalışmalarla standart ve standardizasyonla ilgili toplumsal farkındalığın artırılabileceğini sözlerine ekledi.-GA-(OSB)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft