• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

“O TAM BİR ANADOLU AHİSİ”

“O TAM BİR ANADOLU AHİSİ”
571 Görüntülenme
10 Eylül 2021-14:00

“O TAM BİR ANADOLU AHİSİ”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Yılın Ahisi seçilen Hayırsever İş Adamı Osman Ulubaş’a ahilik kaftanı giydirdi ve Osman Ulubaş’ın tam bir Anadolu Ahisi olduğunu söyledi. Kayseri OSB tarafından Ahilik Haftası nedeniyle gerçekleştirilen programda “Ahilik ve Günümüze yansımaları” konulu bir de panel gerçekleştirildi.

Kayseri OSB tarafından Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mustafa Alan, Yılın Ahisi seçilen Hayırsever İş Adamı Osman Ulubaş, Kayseri OSB yöneticileri ve davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Ahi Evran ve öğretileriyle oluşturduğu Ahiliğin, sadece Türkiye için değil tüm dünya için geçerli ve yaşatılması gereken önemli bir sistemler bütünü olduğunu söyledi.

“AHİLİK HAYATA KARŞI BİR DURUŞTUR”

Ahiliğin korunması ve kollanması gereken bir miras olduğunu ifade eden Başkan Nursaçan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu miras, günümüzde uygulanması ve geleceğe taşınması gereken bir mirastır. Ahiliğe bugüne kadar çoğunlukla esnaflarımız sahip çıkmıştır; ancak Ahilik tek başına bir esnaf teşkilatı değildir. Ahilik, tüccar ya da sanayici teşkilatı da değildir. Ahilik aslında bir yaşam felsefesidir.Ahilik, hayata karşı bir duruştur.Ahilik, teklik değil birlik beraberliktir.Ahilik, kapitalizmin acımasız rekabetinin tersine elbirliği ile kalkınmanın modelidir. Ahilik, bugün karşımıza çıkan AVM’ler, sanayi siteleri, çarşılar gibi kümelenme modellerinin temelidir.Ahilik; Ahlaktır, kalitedir, dürüstlüktür, doğruluktur, çalışkanlıktır, yardımseverliktir, okuldur, eğitimdir…”

Konuşmasında 2021 yılının Ahi Evran Yılı olduğunu da hatırlatan Başkan Tahir Nursaçan, “Bu vesileyle 2021 Yılı’nı Ahi Evran Yılı olarak ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. 90 asırdır öğretileri yaşayan Ahi Evran’ın ismi 2021 Yılı’na yakışmıştır. Böylesine önemli bir şahsiyetin isminin böylesine güzel bir salonda yaşatılması da Anadolu’nun ahileri olan Kayseri’nin sanayicilerine yakışmıştır. Böylesi özel bir yılda ve özel bir salonda Yılın Ahisi unvanı da Duayen Sanayicimiz Osman Ulubaş’a yakışmıştır. Sayın büyüğümüz Osman Ulubaş, üretime olan sevdasıyla, iş aşkıyla, hayırseverliği ile hepimiz için örnek bir şahsiyettir. Tam bir Anadolu Ahisidir ve biraz sonra takdim edeceğimiz Ahilik Kaftanını sonuna kadar hak etmektedir. Rabbim bizlere de böylesi önemli payeler nasip eylesin” dedi.

BAŞKAN NURSAÇAN’IN DUYGUSAL ANLARI

Program çerçevesinde düzenlenen panelin konuşmacılarına da katılımları nedeniyle teşekkür eden Başkan Tahir Nursaçan, Babası Necmettin Nursaçan’dan bahsederken duygusal anlar yaşadı. Nursaçan, “Babam için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bugüne kadar bizleri hak ve hakikat yolunda yetiştirdiği için kendisine minnettarım. Öğretilerine ve O’nun ismine layık olmak için çalışıyorum ve daha fazla çalışacağım” dedi.    

Açılış konuşması yapan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan da bugüne kadar Ahi Evran ve öğretilerinin yaşatılması için gayret gösterdiklerini belirtti ve günümüzde çok daha fazla kurumun bu konuyu sahiplenmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

AHİLİK VE GÜNÜMÜZE YANSIMALARI PANELİ

Ahilik Haftası nedeniyle Kayseri OSB tarafından düzenlenen programda “Ahilik ve Günümüze Yansımaları” konulu bir de panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Gazeteci Hamdi Altuntaş’ın yaptığı panele Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Erdem katıldı.

YILIN AHİSİ OSMAN ULUBAŞ

Ahilik Haftası programında Kayseri OSB tarafından Yılın Ahisi seçilen Hayırsever İş Adamı Osman Ulubaş’a da ahilik kaftanı giydirildi. Ulubaş kısa bir konuşma yaparak bir anısını anlattı, üretime ve eğitime verdiği önemden bahsetti. Hayırsever İş Adamı Osman Ulubaş’a Ahilik Kaftanını Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan giydirdi. Ulubaş’a Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat da birer plaket takdim etti.    -ED-(OSB)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft