Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

ÖĞRENCİDEN YENİ FORMÜL

ÖĞRENCİDEN YENİ FORMÜL
807 Görüntülenme
09 Ekim 2020-10:03

Kayseri’de özel bir kolejde 7’nci sınıf öğrenci olarak eğitim gören Bengü Kural 4 ay önce evde ders çalıştığı sırada elma yerken bölünebilme ile ilgili formül denemesinde bulundu.

Elmayı bıçakla kesen ve daha ufak parçalara ayıran Kural, oluşturduğu formülü kağıda dökerek öğretmeni ile paylaştı. Öğretmenler incelediği ve araştırdığı bu yöntemin daha önceden yapılmamış olduğunu belirledi. Bengü, sayılar üzerinden çalışarak bölünebilme formülünün sınava girecek öğrencilere en az 45 saniye fayda sağladığı iddia etti.

‘Bengü’nün Bölünebilme Kuralları’ adını verdiği formülü basın toplantı ile kamuoyuna açıklayan 12 yaşındaki Bengü Kural, “Evde bölünebilme ile ilgili matematik dersi çalıştığım sırada elma’dan yararlanmak istedim. Birkaç parçaya ayırdığım elmadan elde ettiğim verileri kağıda döktüm. Yaptığım yöntemin daha önceden kimse tarafından yapılmadığını gördüm. Öğretmenlerimle paylaştığımda bunun çok ilginç olduğu ve denenmemiş bir yöntem olduğunu söyledi. Bulduğum bu bölünebilme formülü bilinen formüllerden daha kolay ve daha az zaman kaybına neden oluyor. Bu da sınava girecek kişilere bir soru üzerine en az 45 saniye fayda sağlıyor. 7, 8 ve 4 rakamları üzerinde bulduğum bu formülün adına ‘ Bengü’nün bölünebilme Kurallarını’ adını verdim. Noter onaylı olan bu formülü tüm dünyaya göstermek ve matematik alanına kazandırmak en büyük hedefim” dedi.
Bengü 4,7 ve 8 rakamı ile oluşturduğu bölünebilme formülün temel mantığı ise şu şekilde;
” Bir sayının yarısı çift ise o sayı 4’e bölünebilir. Bir sayının çeyreği çift ise o sayı 8’e bölünebilir. Bir sayının birler basamağının 2 katı kalan sayıya eşit ise 7’ye (Mod7) bölünebilir” -GA-(
GİZEM ABATAY) 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft