• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,54
  • EURO
    34,91
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2106986,88

OSB’DEN İDDİALARA YANIT

OSB’DEN İDDİALARA YANIT
656 Görüntülenme
01 Aralık 2020-16:55

OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Bizler buraya sahibi olmaya değil, gerçek sahiplerine hizmet etmeye geldik. Bizi bu açıklamalara sevk eden iddialar asılsız ve iftiraya dönüşmüştür. Bu platforma had bildirmek zaruret olmuştur. 200 milyon borç asılsızdır.  Yatırım kaynaklı borçlar vardır. Bizim borcumuz 80 milyon liradır ve 5 Megawatt GES tesisi ise borcunu kendi öder durumdadır. 30 milyon liralık bu borç 2020 bitene kadar bitecektir. Önümüzdeki 20 yıl faydalı ömür kapsamındaki bu proje 1 milyar lira gelir getirecek. Her aşaması kâr getiriyor” şeklinde konuştu.

“Dedikodu üretim merkezi gibi” diyerek OSB’ne Sahip Çık platformunun iddialarını yanıtlayan OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Vasıfsız platform üyeleri laf üretiyorlar, dedikodu yapıyorlar. Laf yerine proje üretin. Dedikodu üretmekten proje üretmeye fırsatınız olmuyor. Varsa iddialarını ispat edecek babayiğit sunsun belgeleri” diyerek meydan okudu.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Dubai projesi yüzde 75 devlet destekli projedir. Kalan yüzde 25’i de firmalardan gelecek. 1 milyor 100 milyonluk yatırıma kimse ne idüğü belirsiz proje diyemez. Devlet onaylı ve devlet desteklidir. Kasıtlı çarpıtılıyor ve zarara uğratılıyor gibi gösteriliyor. 13 adet talep aldık, pandemi sonrası gelişen şartlarda talep eksiği olunca da dışarıdan talep topladık. Bunda ne var” dedi.

Osmanlı Odası konusunda ki iddialara da yanıt veren Nursaçan, “Mirasa sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Mütevazi çalışmalara yer verdik. Konu Osmanlı olunca torunları olarak sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Tarihe bedel biçmek ise hadsizliktir” diyerek sert ifadelere yer verdi. 2019 bütçesinin aynı dönem yapılan seçimli genel kurulda ibraya sunulduğunu ve oybirliği ile kabul edildiğini ifade eden Başkan Nursaçan, işten çıkarma konusuna da değindi. Nursaçan, “Bizler kimseyi edepsizce işten çıkarmış değiliz. Fetö şüphesi ile çıkartılan isimlerin geri dönüş ile ilgili açtıkları davada da mahkeme bizim lehimize karar verdi ve ne kadar haklı olduğumuzu görmüş olduk. Bu kişilerin asıl patronu vasıfsız platform başkanıdır.” Dedi.

Şirketler konusunda da konuşan OSB Başkanı Nursaçan, 8 değil, 4 şirketin olduğunu ifade etti.

Okul ve vakıf konularına da değinen OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Okulun etkin yönetilmesi için vakıf kuruldu ve okul bu vakıfa devredildi. Bunun benzeri durumlar mevcuttur. Vakfın kapısı da tüm sanayicilere açıktır. Gizli saklı bir durum söz konusu değil. Faaliyetlerimiz raporlarla sabittir” dedi.

Fuar alanı konusuna da değinen Nursaçan, 8 aylık denetimlerden yüzlerinin akıyla çıktıklarını ifade etti.

12 parseli  ihalesiz verilmesi konusunda ki iddialar da asılsızdır. Zarar olmadığı sabittir. Scada dağıtım bedeli fazla olduğu konusu da anlatıldığı gibi değildir, asılsızdır. Biz bunların seviyesine inmeyecek ve bir açıklama daha yapmayacağız. Bu ise sanayiciyi bilgilendirmek için yapılmış bir toplantıdır. Sanayicilerden aidat toplanacağı da gerçek dışıdır. Söz konusu dahi olamaz. Enerji tüketimi tarihi rekora koşmaktadır. Gecesini gündüzüne katan sanayicimize teşekkür ediyorum.  Kaliteli hizmeti ucuza yapmak birilerini rahatsız etti.”-ED-(HABER MERKEZİ)

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft