• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

ÖZHASEKİ, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

ÖZHASEKİ, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
690 Görüntülenme
06 Temmuz 2021-16:11

ÖZHASEKİ, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Özhaseki: “Kılıçdaroğlu hapse girsin mi girmesin mi?’ diye sorsalar, yüzde yüz ‘hapse girmesin’ derim”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz gün paylaştığı videodaki “beni hapse atmak istiyorlar” sözlerine ilişkin, “Bana, ‘Kılıçdaroğlu hapse girsin mi girmesin mi?’ diye sorsalar, ben yüzde yüz ‘hapse girmesin’ derim. Biz böyle bir zatı nerden bulacağız? Arasak bunun gibisini bulamayız” değerlendirmesinde bulundu.

 “Ana muhalefet Türkiye’nin hayrına projelere hep karşı çıktı”

Ana muhalefetin Türkiye için iyi olan hiçbir büyük projeyi desteklemediğininaltını çizen Özhaseki, “Ana muhalefet Türkiye’de iyi, hayırlı olan hangi büyük projeyi destekledi şimdiye kadar ki Kanal İstanbul’u desteklesin? Ben geçenlerde merak ettim, arkadaşlarla çalıştım. CHP, Türkiye’de 20’ye yakın büyük projenin her birine laf söylemiş. Mesele GAP yapılıyor sol partiler karşılar. Keban için ‘kurbağalara göl yapılıyor’ demişler. Ama takdiri ilahi Keban’ın açılışı Ecevit’e nasip oldu. Boğaz Köprüsü yapılıyor, ‘bu köprü yıkılır’ demişler. Vatan Caddesi’ne ‘buraya uçak mı inecek’ demişler. Sabiha Gökçen yapılırken Kılıçdaroğlu, ‘oraya uçak inmez çıkmaz’ diyordu ben hatırlıyorum. Marmaray yapılıyor ‘tünellere su dolar depremi tetikler’ deniliyor. Avrasya yapılıyor ‘oradan araç geçmez’ diyorlar. İstanbul Havalimanı yapılırken aynı şekilde. Yani bizim bildiğimiz Sol, hiç değişmedi Türkiye’de. Türkiye’nin hayrına projelere hep karşı çıktılar. Şimdi de Kanal İstanbul’a karşı çıkıyorlar.” diye konuştu.

“İdeolojik bir kamplaşmayla hareket ediliyor”

Kanal İstanbul konusundaki tartışmalarla ilgili Özhaseki, ideolojik bir kamplaşmayla hareket edildiğini söyledi. Özhaseki, Kanal İstanbul hakkındaki olumsuz söylemlerin, ideolojik bir kamplaşmadan kaynaklandığını ise şu sözlerle ifade etti:

“Cumhurbaşkanımız yaklaşık 10 yıl kadar önce açıkladı bu projeyi. Orada 51’den fazla disiplinde 200’ü aşkın bilim insanı görev aldı. Yani bunun çevreye etkisini inceledi. Binlerce sayfa rapor var. Yüzlerde jeolojik etüt yapıldı orada. Bilim insanları tarafından çevreye hiçbir zararı olmadığı ifade edildi. Bazı çevreler, İstanbul depremini tetikler diye hayret verici şeyler söylüyorlar. Denizin kilometrelerce altındaki bir derinlikte olan şeyi nasıl oluyor da apartman çukuru kadar yer tetikliyor? İdeolojik bir kamplaşmayla hareket ediliyor diye düşünüyorum.”

 “Ana muhalefet yalan söylemekte hiçbir beis görmüyor”

Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz gün evinden paylaştığı videoda “beni hapse atmak istiyorlar” sözlerine ilişkin yorumu sorulan Özhaseki, “Bana, Kılıçdaroğlu hapse girsin mi girmesin mi diye sorsalar. Ben yüzde yüz hapse girmesin derim. Biz böyle bir zatı nerden bulacağız? Arasak bunun gibisini bulamayız. CHP’nin son dönemde iki özel stratejisi var: Birincisi yalanlar üzerine kurulu bir dünya, algı operasyonu. Gerçeklik ayrı, millete verdikleri imaj ayrı. Yalan söylemekte hiçbir beis görmüyorlar. İkinci stratejileri de, Recep Tayyip Erdoğan gitsin, Cumhur İttifakı gitsin, ne olursa olsun. Peki, Cumhur İttifakı gitti diyelim, demokratik bir ülkede yaşıyoruz neticede saygı duyuyoruz. Ama siz ne yapacaksınız? Millet sizi seviyor mu? Hayır. O kadar yıldır muhalefetsiniz oyunuz artıyor mu? Hayır. Peki, iktidara gelirseniz bir hazırlığınız var mı? Hayır. Kimlerle bir araya geleceksiniz? İP’i gösteriyorlar, anladık. Bir de söyleyemedikleri, utandıkları bir parti var, HDP. Hatta bir ara Bakanlık bölüşmeye kadar gittiler. Birkaç adama yeni ve eski Milletvekillerine vazife verdiler “ne var yani bunda HDP’ye de Bakanlık verilsin” dediler. Ne vereceklerdi? İçişleri, Milli Savunma uygun mu size? Yani böyle bir rezillikle karşı karşıyayız.” diye kaydetti.

“Söylediklerinin tam tersini yapan bir anlayışla karşı karşıyayız”

CHP’li belediyelerin bugüne kadar kayda değer hizmet yapmadığını vurgulayan Özhaseki, “Şu net tespitleri yapmak lazım: İki buçuk seneye yaklaştı, sürelerinin yarısı doldu neredeyse bilen varsa bana da söylesin tek bir yerde taş üstüne taş koydular mı? Şu hizmeti yaptık desinler. Geçenlerde bir heykel açılışı vardı yine. Sonra bir yerde tek katlı bir kreşin başında 15 tane adam dizilmişlerdi, onun da temelini atıyorlardı. Niyetlenmişler bir işe. Koca koca İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin belediyeleri el insaf ya ne olur çıkıp desinler ki şu işi yaptık. Bende vaatleri var. Ankara’daki diyor ki ‘58 km ben buraya metro yapacağım’. İstanbul’daki diyor ki, ‘ulaşımı ucuzlaştıracağım’. Hangisini yaptılar? Hiçbirisi. Ama yine tabii CHP’nin stratejisi sürüyor, algı. Seçim öncesi bu arkadaşlar dediler ki, İstanbul ve Ankara’da öyle öz gelirler var ki paraya ihtiyacı yok buraların. Devletten para istemeyiz. Peki, İstanbul ne yapmış? İki sene içerisinde 19,5 milyar liralık borçlanma yetkisi almış. Ankara’da 3,5 milyar civarında. Peki, kardeşim 25 sene boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne kadar borçlanmış? 23 milyar lira. Daha bitmedi. Seçimden önce dediler ki, ‘hiçbir işçiyi atmayacağız, emekçinin alın terine saygı duyacağız.’ İstanbul’da işten atılan 11.706 kişi. Yanına Ankara’yı, Adana, Antalya, Mersin koydun mu oluyor 20 bin kişi ekmeğinden edildi. Hadi deseler “çok kişi almışsınız siz, işçi çok ondan çıkardık’ ancak İstanbul’da 18 bin kişi işe aldılar, Ankara’da 4.500 kişiyi aldılar. Aldıklarını da paylaşarak alıyorlar, %35 CHP’li olacak, %15 İP’li olacak, %15 HDP’li olacak. Söylediklerinin tam tersini yapan bir anlayışla karşı karşıyayız.” dedi.-ED-(AK PARTİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft