Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

PANDEMİ DENETLEMESİ

PANDEMİ DENETLEMESİ
689 Görüntülenme
24 Eylül 2020-15:48

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte yaptığı çatkapı denetimler sırasında pandemi ile mücadele kapsamında toplu ulaşımda 15 gün daha ayakta yolcu alınmayacağını açıkladı. Vali Günaydın ise, “Büyükşehir Belediyesi’ne fedakarlığı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Geride kalan sürede ayakta yolcu alınmamasının olumlu etkileri rakamlara yansımış durumda” ifadelerini kullandı. 

Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, salgınla mücadele kapsamındaki denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, bu kez de Gevher Nesibe Mahallesi’nden başlayarak, Kurşunlu Parkı, Düvenönü Meydan dahil olmak üzere Sur Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunarak, pandemi sürecinde uyulması gereken kuralları anlattı.

Denetimler esnasında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, salgınla mücadele kapsamında “birlik ve beraberliğin” ne denli önemli olduğunu ifade ederek, yerel yönetimler olarak dayanışma içerisinde süreci ilerlettikleri kaydetti. Pandemi sürecindeki vaka artışlarının önüne geçilmesi adına Kayseri’deki denetimleri hassasiyetle sürdürdüklerini belirten Başkan Büyükkılıç, eğitimden, ulaşıma, her alanda tedbir aldıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

“Bizlere düşen uyum kültürü içerisinde, dayanışma içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarda koordine olup, kamuoyuyla paylaşmaktır. Üzerimize ne düşüyorsa, lojistik manada hepsini yapıyoruz. Filyasyon ekibine verdiğimiz destekler, hastanelere verdiğimiz destekler, ulaşımda yaptığımız fedakarlıklar asla göz ardı edilemez. İşin başından beri maske, kolonya, dezenfektan üretiyoruz. Artık bunları aştık. Rutin hale geldi. Bunların yanında biz KAYMEK olarak uzaktan eğitimimizi başlattık. Online bir şekilde altyapısını oluşturduk. Yavrularımızı mağdur etmiyoruz. Üniversiteye ya da liseye hazırlık kurslarında her türlü desteği veriyoruz”

OTOBÜSLER 15 GÜN DAHA AYAKTA YOLCU ALMAYACAK

Pandemi sürecinden dolayı toplu taşıma araçlarını kullanan Kayserililerin sağlığını düşünerek, riskleri en aza indirebilmek ve Kayseri’deki ulaşım ağını güçlendirmek için 24 otobüsü Büyükşehir’in ulaşım filosuna eklediklerini de ifade eden Başkan Büyükkılıç, toplu ulaşımda vatandaşları mağdur etmemek için 15 gün daha ayakta yolcu almayacaklarını dile getirdi.  Büyükkılıç, “Ayrıca ulaşımla ilgili, gerçekten son süreçte alınan olumlu sonuçlardan kaynaklı olarak, biz bir fedakârlık daha yapıyoruz. 15 gün daha ayakta yolcu almamaya, başka şehirlerde olduğu gibi yüzde 30, yüzde 50 değil. Ayakta yolcu almamaya özen göstererek, ulaşım hizmetlerimizi sürdüreceğimizi buradan paylaşmak istiyorum. Çünkü, Kayserimiz bizim için önemli. Kayserimizin bizleri seven, güvenen, vatandaşları bizler için çok çok önemli. Biz onları seviyoruz. Onlar için her türlü fedakârlığa varız diyoruz. Burada gördüğünüz gibi 24 tane yeni otobüs almak suretiyle de ulaşımla ilgili yapmış olduğu çalışmayı adeta filomuzu güçlendirmek suretiyle daha da verimli hale getirdik. İnşallah hem standardı yüksek hizmetlerle, hem uygun şekilde oluşturduğumuz koşullarla vatandaşlarımıza bu hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Kayserililere seslenerek, “İhtiyaç olmadıkça hastanelere, sağlık merkezlerine gitmeyin. Virüsün ya da başka mikropların potansiyelize olarak yaşadığı en riskli ortam, sağlık ortamlarıdır. Kronik hastalarımız reçetelerini zaten eczaneden rahatlıkla alabiliyor. Aile hekimlerine, hastanelere, polikliniklere taşınmaya gerek yok. Bu konuyu göz ardı etmeyelim. Çok faydasını göreceğiz. Tekrardan teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber dayanışma içerisinde süreci rahatlıkla yöneteceğimizi aşacağımızı umuyor, inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN “AYAKTA YOLCU ALINMASIN”TALİMATI VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞI DÜŞÜRDÜ

Kayseri’de haftada bir kez denetimler yaparak, vatandaşları pandemi süreci hakkında bilgilendirdiklerini ve uyarılarda bulundukları söyleyen Vali Şehmus Günaydın ise, virüsle mücadeleyi her an, her dakika, her saniye canlı tuttuklarını ifade ederek, 15 gün önce Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda otobüslerde ayakta yolcu almadıkları için vaka sayısı artışında düşüşlerin olduğunu belirtti. 

KAYSERİ'DE "15 GÜN EVDE KAL" ÇAĞRISI VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞI DURDURDU

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "15 gün evde kal Kayseri" çağrısının ardından vaka sayılarındaki artışın durduğunu söyledi.

Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'la şehir merkezinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini denetledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Günaydın, Kayseri'de Kovid-19'la mücadele ruhunu canlı tutmak için bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının gayretle çalıştığını belirtti.

Kayseri'de her geçen gün maske ve mesafe kuralına duyarlılığın arttığını vurgulayan Günaydın, "Yaklaşık 15 gün önce vatandaşımıza, gerekmedikçe sokağa çıkmayın, çağrısında bulunmuştuk. Vatandaşlarımız da bu çağrıya büyük oranda uydu. Bu çağrının ardından vatandaşlarımızın duyarlılığıyla vaka sayılarının artışını durdurduk. Şimdi aynı kararlıkla, aynı hassasiyetle mücadeleye devam etmeliyiz." dedi.

- "Risk devam ediyor"

Vaka sayısının aşağı çekilmesi için 15 güne daha ihtiyaçları olduğunun altını çizen Günaydın, şöyle konuştu:"Bu duyarlılığı 15 gün daha sürdürürsek vaka sayılarının düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Vaka sayısının artışını durdurduk ancak bu, ileride artmayacağı anlamına gelmiyor. Risk devam ediyor. Biz de tedbirlere devam edeceğiz. 15 gün önce Büyükşehir Belediyesinin aldığı kararla toplu ulaşımda ayakta yolcu almamaya başladık. Bunun vaka sayılarının artışının durmasında çok büyük etkisi oldu."

Kentteki esnafa da çağrıda bulunan Günaydın, "Biz hiçbir işletmeyi kapatmadan, hayatın normal akışında seyri için tedbirler alıyoruz. Bu tedbirlere uyulursa işletmeler kapanmayacak ama maalesef bazı işletmelerimizde Sağlık Bakanlığınca konulan kurallara uyulmadığını görüyoruz ve cezai işlemler uyguluyoruz. Bu kuralları her yerde titizlikle uygulamak zorundayız. İşletmelerin mağdur olmaması için tedbirlere uymamız lazım." ifadelerini kullandı.

Vali Günaydın, çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu ancak eğitimden geri kalınmaması için "merdiven altı" diye tabir edilen yerlerde ve evlerde bir araya gelinerek ders almanın da çok büyük risk taşıdığını sözlerine ekledi. -GA-(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ) 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft