Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

PROF. DR. BALCI, MUHABİRİN GÜNLÜĞÜ’NDE KONUŞTU

PROF. DR. BALCI, MUHABİRİN GÜNLÜĞÜ’NDE KONUŞTU
685 Görüntülenme
18 Eylül 2020-16:28

Kanal 38 ve TV 38 ekranlarında yayınlanan ve birçok konuda da ilke imza atana ‘Muhabirin Günlüğü’ programı da ilk bölümüyle sezona başladı. Yeni sezonun ilk bölümünde ise Erciyes Üniversitesi Halk Sağlığı anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Elçin Balcı konuk olurken, sağlığa dair birçok konuyla ilgili de açıklamada bulundu.

“Sağlık Personelini Korumamız Gerekiyordu”

Erciyes Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Elçin Balcı, sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle tehdit altında olduğunu ifade ederek, “Salgını takip etmekle yükümlü olan sağlık personelleri ve onlara yardımcı olan diğer ekipler var. İnsanlar yetişemiyorlar. Çünkü onlarda kendileri de hastalandılar. En başta da sağlık personelimizin hasta olmasını istemiyoruz diyerek söylemiştik. Özellikle korunması gereken gruptakiler sağlık çalışanlarıdır. İnsanlar sağlık personelinin korunmasının çok daha önemli olduğunu algılayamadılar. Vatandaşlara bakacak kişilerin sağlam olması gerekiyordu” dedi.

“Sorumluluklarımızı Bilmemiz Gerekiyor”

Covid-19 salgınında ikinci dalga iddialarına da yanıt veren Balcı, “İkinci dalga dediğimiz şey geldi zaten. Vaka artış hızlarına ve illere göre değişiklik gösterecektir. Zaten ilimizde de genelde de vaka artışı başladı. Tavanının ne olacağı ise yine bölgelere göre değişecek. Uygulamanın etkinliğine göre değişecektir. Vatandaş olarak en başından beri sürekli aşı, vaka,rakamlar,pik diyoruz ama bunlar çok ilgilendirmiyor. Bizim yapmamız gereken şey sorumluluklarımız bilmemiz gerektiğidir. Başkalarına zarar vermeyecek şekilde önlemlerimizi alacağız. Özellikle de hastalık ihtimali olan kişileri korumaya almamız gerekmektedir” diye konuştu.

“Tüm Tedavilerin Aksatılmadan Yapılması Gerekmektedir”

Salgın döneminde kronik hastalıkları olanların ya da kanser hastalarının tedavilerini bu süreçte de aksatmamaları gerektiğini söyleyen Balcı, “Bu süreçte gidecekleri kontrollerle gitmez oldular, yağılacak kontrollerini yaptırmaz oldular. Kanser taraması yaptırması gereken hastalar mesela kanserde zaman çok önemlidir. Bu insanların sağlık kuruluşlarından uzak kalmaları yüzünden vaka artışları da meydana geldi. Bu konuda da personeller de ikilemde kaldılar. Yeni normale geçiş sürecinde bir çok özel hastane, devlet hastaneleri Covid hastanesi ilan etmişken daha sonra yavaş yavaş normal vakalar için açtı. Bir dönemde bu bulaş yüzünden işlemlerin arasındaki zaman dilimi açıldı. Rutinlerin arası açılınca randevular ve tanı konulması gecikti. Tüm tedavilerin aksatılmadan yapılması gerekmektedir” dedi.

Balcı, eğitimle ilgili olarakta okulların bu dönem açılmasının çok uygun olmayacağını da ifade etti. -GA-(GİZEM ABATAY)  

     

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft