Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

TALAS’TA ATIKLAR DÖNÜŞÜME, ÖDÜLLER ÖĞRENCİLERE

TALAS’TA ATIKLAR DÖNÜŞÜME, ÖDÜLLER ÖĞRENCİLERE
1071 Görüntülenme
10 Haziran 2022-17:33

TALAS’TA ATIKLAR DÖNÜŞÜME, ÖDÜLLER ÖĞRENCİLERE

Talas Belediyesi tarafından okullar arası “Doğaya Nefes, Geri Dönüşüme Destek Olalım” sloganıyla bir ay önce başlatılan atık toplama kampanyası sona erdi. İlçedeki 21 okulun destek verdiği kampanyada plastik, metal ve kağıt kategorilerinde en fazla atık toplayan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Genç nesillerin çevre ve geri kazanım konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla Talas Belediyesi tarafından başlatılan ve Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen kampanyanın ödül töreni gerçekleştirildi.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR”

Talas Belediyesi Meclis Salonu’ndaki törenin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, kampanyanın farkındalık oluşturmak adına çok önemli olduğunu belirterek, “Eğitimde önemli olan kalıcı davranış değişikliği geliştirmektir. İnşallah gelecek nesillere nefes olacak bir çalışma oldu. Bunun yarışmaya dönüştürülmesi de öğrencilerimizin yüreklerini ortaya koymasını sağladı. Bu konuda emekler için başta başkanımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“ATIKLAR DÖNÜŞÜRSE KAYNAKLAR YENİLERİ İÇİN KULLANILIR”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, belediyecilikte 25 yılı geride bıraktığını ifade ederek, “Çevreyle ilgili çok sayıda işe imza attığımı düşünüyorum. Kâğıtlar çöpe giderse ormanlar biter ama sizin sayenizde evlerden ve okullardan başlayarak ayırırsak atıklar geri dönüşürse, ormanların yok olmasını engelleriz. Bunu alışkanlık haline getirmek için başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere büyük kampanyalar düzenliyor. Biz de geçen yıl Sıfır Atık çalışmalarımızda ödül almıştık. Atıkları kategorilerine göre ayrıştırırsak imkânlarımızı daha güzel hizmetlerde kullanırız. Kampanya emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimizi gözlerinden öpüyorum.” diye konuştu.

“SOSYAL BİR SORUMLULUK”

Talas İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez ise, atık dönüştürmeyle ilgili “Bir yönden bu bir ibadet şekli, öbür yönden gelecek nesillere insani bir görev, diğer yönden ise sosyal bir sorumluluk. Son yıllarda ülkemizde bu konuda devletimiz hem büyür bir atılım ve çaba içinde, hem de vatandaşlarımız özellikle de çocuklarımız büyük bir gayret ve duyarlılık içerisinde. İnşallah genç neslimizdeki bu duyarlılık aynı kararlılıkla devam eder de dünyamızı daha az kirli şekilde gelecek nesillere bırakırız. Organizasyon için belediyemize, öğretmenlerimize ve katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNDE

Konuşmaların ardından okullarında 150 kg plastik, 50 kg metal ve 250 kg kâğıt atığı geri dönüşüme kazandıran öğrencilere dünya klasikleri, badminton seti, spor topu ile at yapıştır raket seti gibi çeşitli ödüller verildi. Ayrıca okul müdürleri ve koordinatör öğretmenlere plaket verildi. BT

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft