• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

"TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNİN 100. YILI" KONULU SEMPOZYUM DÜZENLENDİ

"TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNİN 100. YILI" KONULU SEMPOZYUM DÜZENLENDİ
608 Görüntülenme
23 Kasım 2021-16:23

"TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNİN 100. YILI" KONULU SEMPOZYUM DÜZENLENDİ

Devlet Arşivleri Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERUSAM), Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü, Moskova Yunus Emre Enstitüsü, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyatçılığın Karmaşık Sorunları Bilimsel Konseyi, Rus-Türk Kamu Forumu Tarihi Miras Komitesi ve Rus Araştırmaları Dergisi (RUSAD) paydaşlığında yapılan sempozyum, milli mücadele yıllarında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Sovyet Rusya Hükümeti arasında resmi ilişkileri kuran ve doğu sınırlarını belirleyen 1921 Moskova ve Kars antlaşmalarının 100. yılı anısına düzenlendi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu ve Rusya Devlet Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aleksandr Bezborodov adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vera Zabotkina yaptı.

Sempozyuma, Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Alikber Alikberov, Rusya Bilimler Akademisi Sorumlu Üyesi Efim Pivovar, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Yakın ve Orta Doğu Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Viacheslav Belokrenitsky, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Kafkasya, Orta Asya ve Ural-Volga Bölgesi Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Vladimir Bobrovnikov ve Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muharrem Akoğlu'da katıldı.

Katılımcıların da konuşma yaptığı sempozyumda, milli mücadele ve Atatürk dönemi Türk-Rus ilişkilerini konu alan 38 sunum gerçekleştirildi. -GA-(ERCİYES ÜNİVERSİTESİ) 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft