• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

İYİ PARTİ KAYSERİ TEŞKİLATI'NDA İSTİFALAR

İYİ PARTİ KAYSERİ TEŞKİLATI'NDA İSTİFALAR
527 Görüntülenme
23 Kasım 2020-18:07

İyi Parti Kayseri teşkilatı yöneticileri ve üyelerinden bir grup (İl Kurucu teşkilat başkanı, eski il yönetim ve disiplin kurulu üyesi Av. İsmail Tanrıöven; il kurucu yönetim kurulu üyesi, il başkan yardımcısı Av. Serap Altuntaş; eski İl başkan yardımcısı Menekşe Çelebi, eski il yönetim kurulu üyesi İ. Rekin Çalı, eski il yönetim kurulu üyesi Zafer Dağ ve diğer bir kısım yönetici ve üyeler) son yaşanan gelişmelerin ardından İyi Parti’den istifa etti.

İstifa edenler iyi partide kuruluş ilkelerinden sapıldığını, Türk milliyetçiliğinin dışlandığını, Türk milliyetçiliğine karşı odaklara etkin görevler verildiğini, iyi partide eksen kayması olduğunu ifade ederek istifa ettiler. İstifa eden gurup “Kuruluş değerlerinden ve Türk milliyetçiliğinden sapmasından dolayı kurucusu, yöneticisi ve üyesi olduğumuz İyi Parti'den istifa ediyoruz. Türk Milliyetçiliği mücadelemiz ise her zeminde devam edecektir.” açıklaması yaptılar.

İstifa açıklamalarının tamamı şu şekildedir: “İyi Parti ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu değerlerini’ benimseyen bütün vatandaşlarımızı hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan bir milli ve milliyetçi parti olarak biz Türk milliyetçilerinin öncülüğünde kurulmuştur.  Bu partininkuruluş aşamalarından beri ve ilk kuruluş gününden beri her türlü tehditlere, zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen partimizin kuruluşu ve gelişmesi için canla başla çalıştık.  İYİ Parti’nin Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de bir umut olarak doğduğu bilinci ile mevcut siyasi yapıdan şikâyet eden cesur insanların buluşma noktası olması için uğraştık. Ancak gelişen süreçte İyi partinin kuruluş ilkeleri unutulmuş, Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliği dışlanır hale gelmiştir.Genel merkez ve illerde partiye sızma teşebbüsleri hakkında iyi parti vekil ve yöneticileri tarafından uyarılar yapılmasına rağmen dikkate alınmamış, iyi parti milliyetçi olmaktan uzaklaşmıştır. Umut olarak ortaya çıkardığımız partinin bu şekilde iktidarın yanlışlarını sahiplenmesi acı vericidir. Bu durumda iyi partide devam etmenin anlamı ve imkanı kalmamıştır. Hiç bir uygulamasından memnun olmadığımız mevcut iktidarı, İyi Parti siyasi hareketinin iktidarı değiştirmeye niyeti olmadığını ve yakın gelecekte de mevcut iktidar ile eş değer ve aynı hareket içinde olma yoluna gittiklerini (açılım, fetö ve pkk iltisaklıları öven kişilerin genel başkan yardımcısı olması nedeni ile) üzülerek görüyoruz.  Bir taraftan açılımcılar, karanlık odaklarla iltisaklıları öven kişiler il yöneticisi, genel merkez yöneticisi hatta genel başkan yardımcısı olurken diğer taraftan İyi Partinin ikiöncü kurucusundan biri olan Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ihraç edilmesi; Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Ali Türkşen, Fatih Eryılmaz, Yörük Ali Aydın Paşa’nın ve en son olarak da İsmail Koncuk gibi vatan sevdalılarının istifaya sürüklenmesi bizler için bardağı taşıran son olaylar olmuştur.  Kuruluş değerlerinden ve Türk milliyetçiliğinden sapmasından dolayı kurucusu, yöneticisi ve üyesi olduğumuz İyi Parti'den istifa ediyoruz. Türk Milliyetçiliği mücadelemiz ise her zeminde devam edecektir.” Bu sarsıcı istifalardan sonra iyi partide istifaların devam edeceği ifade ediliyor. İstifa Edenler: Av. İsmail Tanrıöven, (kurucu il teşkilat başkanı, önceki dönemler il başkan yardımcısı),Av. Serap Altuntaş, (il başkan yardımcısı, kurucu il başkan yardımcısı),Menekşe Çelebi, (önceki dönem il başkan yardımcısı),İ. Rekin Çalı, (önceki dönem il yönetim kurulu üyesi),Zafer Dağ, (önceki dönem il yönetim kurulu üyesi).-ED-(HABER MERKEZİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft