• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2097378,31

YURT BİNASI ÖĞRENCİLERE HİZMETE DEVAM EDECEK

1065 Görüntülenme
12 Ağustos 2020-17:26

Hayırsever Yozgatlıların destekleriyle İstanbul da yaptırılan ve İstanbul Yozgatlılar federasyonu tarafından işletilen yurt binası Yozgat İl Özel İdaresi tarafından bir süre önce satışa çıkarılmıştı. Bu gelişme üzerine harekete geçen İstanbul Yozgatlılar Federasyonu, Yozgat milletvekilleri, alınan kararın iptal edilerek yine öğrencilere hizmet vermesini sağladı.

 

2015 yılında İstanbul Yozgatlılar Federasyonunun öncülüğünde ilk temelleri atılan ve bu güne kadar Yozgat’tan eğitim amacıyla istanbul’a gelen bir çok öğrenciye barınma İmkanı sağlayan yurt binası, bir süre önce Yozgat il özel idaresinin aldığı meclis kararıyla satışa çıkartılmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından harekete geçen İstanbul Yozgatlılar federasyonu, yurt binasının satışının durdurulmasıyla ilgili girişimlerde bulundu. Devletten destek almadan tamamen Yozgatlı hayırseverlerin alın teri ile yaptırılan yurt binasının satışının gündeme gelmesi öncelikle bu yurdun yapımında emeği olanları üzüntüye boğmuştu. DUYKON Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı da Olan Ahmet Yılmaz, öncelikle konuyu Yozgatlı siyasilerin gündemine getirdi.

Kendileri de bir Yozgat aşığı olan Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve MHP milletvekili İbrahim Ethem Sedef, öncelikle il valiliği nezdinde bu konuyu derinlemesine değerlendirdi ve yapılan istişareler neticesinde il özel idaresinin satış kararı rafa kaldırıldı.

Yozgatlıların İstanbul da tüten bir ocağı olmaya devam edecek olması kararının ardından

Ak Parti Milletvekili Yusuf Başer Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yozgatlı Hayırseverlerimizin katkılarıyla yapılan İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından işletilen,  İstanbul'daki yurt binamızın arsasının satışı Yozgat sevdalılarımızın girişimleri sonucu iptal edilmiştir.  Yurt binamız ve sosyal tesisleri Yozgatlılarındır. Dernek, vakıf ayrımı gözetmeksizin tüm Yozgatlılarımıza hizmet verecektir. Gurbet elde ocağımız yine tütmeye devam edecektir. Rabbim kardeşliğimizi baki kılsın. Yozgat sevdalılarımıza selam olsun” derken,

Yine MHP Yozgat milletvekili İbrahim Ethem Sedef ise, “İstanbul’da ki Yozgatlılar Federasyonuna ait yurdun arazisinin satışı gündeme gelmiştir.  Görüşme ve istişarelerimiz neticesinde Milletvekillerimiz, Valimiz ve İl Genel Meclisi üyelerimiz, hayırseverlerimizi üzecek bir karar almayacaktır. Arsa İl Özel İdaresine ait olduğu gibi üzerindeki yurt binası onlarca hayırseverin bağışları ile yapılmıştır. Konuyla alakalı bütün milletvekillerimiz duyarlı ve ilgilidir. Cumhur İttifakı Millet Aklıdır” ifadelerine yer verdi.

Tabi bu sonuçta DUYKON çatısı altında hizmet veren federasyonlarında büyük katkısı oldu. Zira federasyon başkanları da kendi sosyal medya hesaplarından teşekkürlerini ileten mesajlar paylaştılar. - GA-(GİZEM ABATAY) 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft