• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,48
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2081364,39

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR İLE KIBRIS GAZİLERİNİ BULUŞTURDU

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR İLE KIBRIS GAZİLERİNİ BULUŞTURDU
437 Görüntülenme
28 Ocak 2022-13:15

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR İLE KIBRIS GAZİLERİNİ BULUŞTURDU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ev sahipliğinde, Kayseri Kıbrıs Gazileri ile bir araya geldi.

Bir dizi ziyaret ve programlar kapsamında kente gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri’deki Kıbrıs Gazileri ile Büyükşehir Belediyesi’nde buluştu.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve heyeti, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı ve 200’e yakın Kıbrıs Gazisi katıldı.

“KIBRIS BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kayseri Kıbrıs Gazileri Buluşma Programı’nda konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kıbrıs’ta 14 ay askerliğini yapmış bir doktor başkan olarak Kıbrıs denildiğinde içimi bir sıcaklık kaplar, heyecanlanırım. Kıbrıs ile ilgili bir konu olduğunda mutlaka takip ederim. Kıbrıs bizim olmazsa olmazımızdır. 1974 Barış Harekâtı’nı üniversite yıllarımızın başında gençlik heyecanı ile takip etmiş, o günlerin heyecanını yaşamıştık” diye konuştu.

Büyükkılıç, aziz şehit ve kahraman gazileri minnetle andıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Kıbrıs’ımızda şehit olan tüm şehitlerimizin şahsında bugüne kadar bu cennet vatan uğruna canını, kanını veren şehitlerimizi minnetle anıyor, onlara da rahmet diliyoruz. ‘Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber, sana âgûşunu açmış duruyor Hz. Peygamber’ diye peygamberimizin müjdesiyle müjdelenen şehitlerimizin ve siz gazilerimizin fedakârlığı olmasaydı bugün burada herhalde Kıbrıs’ımızı konuşuyor olamazdık. O açıdan sizlere minnet duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bir vefa örneği göstererek, Kayseri’de Kıbrıs’ta gazi olarak şehrimize dönmüş olan siz dostlarını davet edip, sizlerle buluşması bizleri mutlu etmiştir.”

“SİZ BİZLERİN GURURUSUNUZ”

Endüstrinin, ticaretin, eğitimin, turizmin merkezi olan Kayseri’nin kendisinden hep olumlu söz ettirdiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Ne zamanki bir bayrak söz konusu olursa, vatan, devlet, millet konusu söz olursa ‘biz varız’ diyen ve bu değerlerine sahip çıkan 1.5 milyonluk bir potansiyel ve şehirden söz ediyoruz. O açıdan siz bizlerin gururusunuz. Bizler de yerel yönetimler olarak, sizlere layık olma, değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu ülkeye, bu şehre hizmet etme sevdasıyla, gece, gündüz, yaz, kar, kış, sıcak demeden koşturuyoruz” diye konuştu.-ED-(BSB)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft