• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,45
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2407,26
  • ÇEYREK ALTIN
    3960,69
  • BITCOIN
    1878963,30

BÜTÜN TÜRKİYE BÜNYAN HALISI DOKUYACAK

BÜTÜN TÜRKİYE BÜNYAN HALISI DOKUYACAK
527 Görüntülenme
23 Şubat 2022-15:48

BÜTÜN TÜRKİYE BÜNYAN HALISI DOKUYACAK

Halı dokumacılığının Türklerin yaşantısında 2 bin 500 yıl öncesine kadar dayandığını, Bünyan halısında bu tarihin içerisinde önemli bir kısmını kapladığı bilinmektedir.

Kayseri'de özellikle Bünyan  ilçesinde neredeyse her evde bulunan TÜRK halı sanatının önemli bir bölümü oluşturan kök boyalı Bünyan halı tezgâhları, fabrika halılarının ortaya çıkması ve kadınların iş hayatına atılması gibi nedenlerle unutulmaya yüz tutmuş durumda.

Durumun daha da kötüye gitmesini engelleyebilmek adına Bünyan’lı genç girişimci Mehmet Özcan “Bütün Türkiye Bünyan Halısı dokuyacak” sloganı ile Bünyan Halı Tezgahlarını minimize ederek her ev halı dokunmasının önünü açtı.

Önceleri kendi imkanları ile başlattığı proje şimdilerde birçok evde isteğe bağlı isim, flama, marka veya resim modelleri ile dokunmaya başlandı.

Genç girişimci Özcan;

Bünyan halısı tamamen doğal malzemeden ilmek ilmek tezgahlarda dokunan, Kaliteli ipliği ve zarif desenleriyle yüzyıllardır evleri süslemiştir.

Bünyan Halısını  gelecek nesillere aktarabilmek adına birçok kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütlerinin kayda değer çalışmalar içerinde olduğunu, hız kesmeden yapılan çalışmaların sürdürebilirliği konusunda çok titiz çalışmalar devam etiği görülmektedir.

Yapılan bu çalışmaların yanı sıra İlçemizin önemli değerlerinden biri olan, Dünyaya ün salmış Bünyan Halısının İlimiz yada ilçemiz sınırlarında değil de, hak ettiği değerlere çıkarabilmek adına, özelliklerini bozmadan orijinal Halı Tezgahını minimize ederek her eve girerek masa üzerinde dokunabilecek hale getirdim.

Yapmış olduğum bu proje sayesinde hak ettiği değere kavuşacağını inandığım Bünyan Halısı her evde dokunacak. Sadece Bünyan Halkımız değil tüm Türkiye gelecek nesillerde el emeği göz nuru ile dokumuş oldukları halıları nesilden nesile aktarmaya devam edeceğine inanıyorum.” dedi.-ED-(HABER MERKEZİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft