• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    35,08
  • GRAM ALTIN
    2472,34
  • ÇEYREK ALTIN
    4067,43
  • BITCOIN
    2113770,09

ENGELLİLER SANAT FESTİVALİ

ENGELLİLER SANAT FESTİVALİ
539 Görüntülenme
10 Mayıs 2022-17:17

ENGELLİLER SANAT FESTİVALİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, kısa adı ASOS olan Anadolu Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Engelliler Sanat Festivali” ile start aldı.

Engelliler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen ‘Engelliler Sanat Festivaline’ Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cüneyt Özdemir, Sgk İl Müdürü Ahmet Hamdi Güney, Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Anadolu Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Kadir Can Gökalp, “Dernek olarak her yıl bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Engellilerin önlerinin açılması durumunda yapamayacakları hiçbir şeyin olmadığını kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ise, “İlk yardımın önemine dikkat çekti. Kayseri’de ilk yardım eğitimi için olabildiğince üzerinde durduklarını kaydeden Benli, “Şu anda Kayseri’de yaklaşık 13 bin kişi ilk yardım eğitimi aldı. Hedefimiz ise 50 bin” diye konuştu.

Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli’de, bu gün her ne kadar Kızılay konusu fazla konuşulsa da asıl konunun engelsizlerimiz olduğunu belirterek, “Biz de Kayseri Kızılayı olarak 1868 yılında başlayan iyilik hareketini şu anda Kayseri’de ki son halkasıyız. İyilik hareketi nerede bir iyilik gerekiyorsa biz ona hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından özel çocuklar tarafından Mehmet Ritim gösterileri gerçekleştirildi.

Bedensel engelliler tiyatro gösterisinin ardından festival, görme engelli halk ozanı Ayhan Eşen’in Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi. BT

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft