• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,22
  • EURO
    35,02
  • GRAM ALTIN
    2525,03
  • ÇEYREK ALTIN
    4154,49
  • BITCOIN
    2135613,14

PROF. DR. GÜRGAN, GÜN ORTASI’NDA AÇIKLADI

PROF. DR. GÜRGAN, GÜN ORTASI’NDA AÇIKLADI
588 Görüntülenme
30 Aralık 2020-17:08

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Gürgan ,Kanal 38 ve TV 38 ekranlarında Gazeteci Gizem Abatay’ın hazırlayıp, sunduğu ‘Gün Ortası’ programının stüdyo konuğu oldu. Gürgan, programda önemli detaylara dikkat çekerken pandemi döneminde ağız ve diş sağlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Pandemi döneminde de ağız ve diş sağlığına dikkat çeken Gürgan, “Diş hekimliğinde zaten olan tedbirler salgın bazında da ortaya çıktı. Bunlar bizlerde olan şeylerdi. Biraz daha farklı olarak hastanın içeriye girişinden itibaren tedbirleri artırmaya başladık. Aldığımız ilave önlemlerle hem hastalarımızı hem kendimizi korumak içindir. Fakültemizin fiziki alanları da çok geniş. İnsanlar nezle grip olduklarında diş etlerinin ağrıdıklarını söylerler fakat Covid-19’un böyle bir etkisi ispatlanmadı. Eğer sağlıklı iseniz ağız içinde zaten 300 adet mikroorganizma yaşıyor. Dolayısıyla da ağzın kendine özgü bir florası var ve bu dengeyi korumak zorundadır. Bizler ağzımıza bakmaz isek çürük,diş eti problemlerinden başlayıp başka sıkıntılara dönüşebilir. Ağız sağlığımızı sürdürdüğümüz sürece sonradan gelen grip,nezle gibi enfeksiyonlar bizleri çok rahatsız etmez. Biz dikkat etmezsek bu durum Covid içinde geçerli bu sonuçta bir mikroorganizma ve yaşayacağı bir ortam gerekiyor. Ağız sağlığımızı fırçalayarak,gargara yaparak sağlıklı tutuyorsak bu bir nevi Covid-19 içinde korunma sağlıyor. Bizlerin yapacağı şey ise düzenli ve yeterince ağız temizliğimizi yapmamızdır” dedi. -GA-(GİZEM ABATAY)

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft