• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,94
  • EURO
    35,82
  • GRAM ALTIN
    2546,95
  • ÇEYREK ALTIN
    4179,13
  • BITCOIN
    2238879,68

“İŞİMİZ İSTİHDAM, GÜCÜMÜZ KAYSERİ”

“İŞİMİZ İSTİHDAM, GÜCÜMÜZ KAYSERİ”
133 Görüntülenme
14 Mayıs 2024-14:21

“İŞİMİZ İSTİHDAM, GÜCÜMÜZ KAYSERİ”

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde hazırlanan Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. İş arayan ve istihdam sağlamak isteyen firmaları bir araya getiren istihdam fuarında 200 firma stand açtı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen açılışa Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekilleri Muhat Cahid Cıngı, Şaban Çopuroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Altun, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cengiz Yılmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Nuhnaci Yazgan Üniversitesi Rökterü Prof.Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Vali Yardımcıları Şemseddin Erkaya, Adnan Türkdamar, Ömer Tekeş, Adnan Tezcan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, OSB Başkanı Mehmet Yalçın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılış konuşmasını yapan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Global dünyada kurallar hızlı bir şeklide yeniden belirlenmektedir. Değişen ekonomik koşullar nedeniyle bu koşullar karşısında ülke olarak ekonomi olarak kendimizi değiştirmemiz kaçınılmazdır” dedi. 

İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak da, Kayseri’de 2023 ocak- aralık dönemindeki verilerimize göre iş verenin bizden talep ettiği eleman açık iş sayımız 51850 olmasına karşın işsiz sayımız 39444 tür. Yani ilimizde farklı sektörlerde herkese göre bir iş var anlamına geliyor” dedi.

Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’da “Kayserimizde aslında birçok memlekete nasip olmayan müteşebbis gücümüz var. Müteşebbis kolay kolay yetişmiyor. Müteşebbis istihdam için kıymetli” dedi.

Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı’da yapmış olduğu konuşmada, “Kayseri’de her zaman harika şeyler oluyor. İstihdam Fuarı bizi heyecanlanıyor. Üretim şehri Kayserimizin geleceğini şekillendirecek, kanayan işçi bulma yarasına merhem olacak güzel bir faaliyet olarak tarihe geçecek” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Gökmen Çiçek, “Bu şehir katma değer üreten, Türkiye için sürekli faydalı olmaya çalışan, ithalatından iki kat fazla ihracat yapan, bugün 4 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmış muhteşem bir şehirdir. Sanayi şehri ifadesi Kayseri’ye çok yakışıyor” dedi. Vali Çiçek konuşmasının devamında, “İstihdamı artırmak, çocukların, ailelerin, annelerin huzuru için önemli. Bir kişiyi bile istihdam edersek bu fuarı başarılı sayacağım. Şu ana kadar 200 firmanın katıldığını biliyoruz. 5750 istihdam hedeflenmekte. Bütün ilçelerden belediyelerimiz otobüslerle buraya hemşehrilerimizi getiriyorlar. Büyükşehir belediyemiz, il merkezindeki bütün transferleri ücretsiz yapmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Ev sahipliğinden dolayı OSB başkanımıza teşekkür ederim.” dedi

Konuşmaların ardından Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri firmaların açmış olduğu standları gezdi. İş arayanlarla işverenleri bir araya getirecek olan Kayseri İstihdam Fuarı, 14-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar alanında gerçekleştirilecek. (AY) KURUM HABER

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft