• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,20
  • EURO
    35,08
  • GRAM ALTIN
    2472,34
  • ÇEYREK ALTIN
    4067,43
  • BITCOIN
    2153648,71

TMSF BAŞKANI GÜLAL VE ERTEKİN 2020 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TMSF BAŞKANI GÜLAL VE ERTEKİN 2020 YILINI DEĞERLENDİRDİ
724 Görüntülenme
09 Şubat 2021-16:25

TMSF BAŞKANI GÜLAL VE ERTEKİN 2020 YILINI DEĞERLENDİRDİ

İstanbul Hilton Bomonti Otelde düzenlenen Basın toplantısında holdingin yeniden yapılandırılması ve 2020 finansal sonuçlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştiren Erciyes Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, yeniden yapılandırma çalışmalarının sonuçlarını olumlu rakamlarla almaya başladıklarını söyledi.

Ertekin, “ Enerji Çalışmalarıyla Daha İyi Yerlere Gelinecek”

Holdingin 2020 yılında marka yatırımları, inovasyon ve dijital dönüşüm ve enerji alanındaki yatırımlarına hız verdiklerine dikkat çeken Ertekin, “Yeşil enerji konusunda başkan beyin çok ciddi hassasiyetleri var. Bizim elimizde aile döneminden devrolan 4 tane lisans vardı. Emin olun yatırım miktarı 58,5 milyon dolar civarında idi. Biz bunun üzerine bugüne kadar 104 milyon dolar yaptık. Bunun üzerine de 178 milyon daha yatırım yapacağız. Böylece iki tane GES ve iki tane Rüzgar enerjisi santralini tamamlamış olacağız. Bu santraller bittiğinde 500 Megavatt’ın üzerine çıkan Türkiye’deki 10 şirketten birisi olacağız. Yaklaşık 330 bin hanenin elektriğini verebilecek durumda olacağız” dedi.   

Ertekin, “ Türkiye’nin Geleceğine İnanıyoruz”   

Ertekin sadece ekonomik alanda değil, sosyal sorumluluk alanında da faaliyetlerini artırarak sürdürdüklerini ve özellikle eğitime önem verdiklerini vurguladı. Ertekin, “Bizim Kayseri’ye ve Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var. Milli eğitim bakanlığı bizim en yakından çalıştığımız bakanlıktır. Sebebi de bizim Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Türkiye’nin en büyük gücü ne teknolojisi, ne de başka bir şeydir. Türkiye’nin en büyük gücü insandır. Bu nedenle de 18 yaşın altındaki gençlerin iyi bir eğitim alabilmesi için her türlü sorumluluğu eksiksiz yerine getirmek zorundayız. Bu bağlamda Kayseri’deki 100 okula teknoloji tasarım ve beceri atölyesi açtık. Kayseri’deki köy okullarının bir çoğuna okul kütüphanesi yaptık. Bunların bir çoğunu ilk defa burada anlatıyorum” diye konuştu.      

Gülal ‘Bize Güvenenler Hep Kazandı, Bundan Sonra Da Kazanacak’

Toplantıda konuşan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal ise kurumun kayyumluğundaki şirketlerin zarar etmediğini tam tersine karlarını artırarak büyümeye devam ettiğini söyledi. TMSF’nin Ülkenin finansal ağının en önemli aktörlerinden birisi olduğunu belirten Gülal, “15 Temmuz’dan sonra Fetö ile iltisakı tespit edilen şahıslara ait bir kısım varlıkların TMSF tarafından yönetilmesine karar verildi. Şu an itibari ile TMSF kayyumu ile yönetilen 796 şirketimiz var. Bunların aktif büyüklüğü 70,4 milyar tl seviyesine ulaştı” dedi.

Gülal ‘Holding 2020 Yılını Yüzde 22 Büyüme İle Kapattı”

TMSF kayyumluğundaki şirketlerin büyüme oranlarına da dikkati çeken Gülal, Erciyes

Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin TMSF devredildiği Eylül 2016’da aktif büyüklükleri 8.4 milyar TL olduğunu hatırlatarak, bu rakamın 31 Aralık 2020 itibariyle yüzde 89 büyüyerek 16 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti.-ED-(GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft